Krievija nosūtīja atpakaļ uz Latviju 20 tonnas augļu viena vārda dēļ

CC0 / pxhere / Манго
Манго - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rosseļhoznadzor" inspektori nosūtīja atpakaļ uz Latviju mango kravu nepareizi noformēta fitosanitārā sertifikāta dēļ.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. "Rosseļhoznadzor" darbinieki atgrieza Latvijai mango partiju, kuras kopējais svars bija 19 tonnas neatbilstības dokumentos dēļ saistībā ar izcelsmes valsti, tiek ziņots Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabala "Rosseļhoznadzor" pārvaldes mājaslapā.

Automobiļu robežkontroles punktā "Ubiļinka" inspektori, veicot kravas partijas, kura bija paredzēta kompānijai Maskavā, atklāja informācijas neatbilstību par produkcijas izcelsmes valsti, kura tika norādīta Nīderlandes reeksporta fitosanitārajā sertifikātā, un faktiski konstatēto uz mango iepakojumu marķējuma etiķetēm. Fitosanitārajā sertifikātā kā augļu izcelsmes vieta norādīta Mali Republika, savukārt uz marķējuma – Peru.

Сельдь - Sputnik Latvija
Krievija atgrieza Latvijai 19 tonnas skumbriju vienas siļķu kastes dēļ

Mango kravas ievešana KF teritorijā tika aizliegta.

Sputnik Latvija vairākkārt rakstīja par centieniem ievest Krievijā no Latvijas pārtikas produktus bez pienācīgā veidā noformētiem dokumentiem. Pavasarī "Rosseļhoznadzor" darbinieki atgrieza Latvijai vairāk nekā divas tonnas itāļu siera nepareizi noformētu dokumentu un plombu trūkuma dēļ. Turklāt uz preces individuālā iepakojuma nebija marķējuma krievu valodā.

Šī gada janvārī "Rosseļhoznadzor" darbinieka atgrieza Latvijai cūku tauku kravu nepareiza marķējuma un veterinārā sertifikāta prasību no ES eksportētiem gaļas produktiem neizpildīšanas dēļ. Turklāt valsts inspektori konstatēja, ka pārvadājamajai produkcijai trūkst marķējuma krievu valodā.

Ziņu lente
0