Krievija atgrieza Latvijai 19 tonnas skumbriju vienas siļķu kastes dēļ

CC0 / pixabay / Сельдь
Сельдь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Kazahstānu tranzītā caur Krieviju centās aizvest skumbrijas partiju, kurā izrādījās kaste ar cita veida zivīm, turklāt bez dokumentiem.

RĪGA, 2. aprīlis – Sputnik. "Rosseļhoznadzor" pārvaldes darbinieki neielaida Krievijā 19 tonnas saldētu skumbriju, jo vienai no partijas kastēm nebija marķējuma, tiek ziņots pārvaldes mājaslapā. Krava tika atgriezta Latvijai, no kurienes tā arī bija ieradusies.

Колбаса - Sputnik Latvija
Krievijā iznīcināti simtiem kilogramu desu un siera no Baltijas valstīm

Norvēģijas uzņēmuma saražotā zivju partija brauca no Latvijas teritorijas uz Kazahstānu caur Krieviju. Krievijas un Latvijas robežas posmā, automobiļu robežkontroles punktā "Ubiļinka", "Rosseļhoznadzor" inspektori, veicot kravas pārbaudi, atklāja vienu 21,3 kilogramus smagu kasti ar svaigi saldētām zivīm (provizoriski, tās bija siļķes) bez marķējuma etiķetes ar informāciju par preces nosaukumu, ražošanas datumu, derīguma termiņu, ražotājuzņēmumu, izcelsmes valsti un uzglabāšanas nosacījumiem. Tāpat atklātajām zivīm nebija veterināro un preču transportēšanas dokumentu, kuri apstiprina tās drošību un izcelsmi.

Preces ievešana Eirāzijas Ekonomiskās savienības muitas teritorijā tika aizliegta, noformēta deklarācija par kravas atgriešanu, teikts pārvaldes paziņojumā.

Sputnik Latvija vairākkārt rakstīja par mēģinājumiem ievest no Latvijas Krievijā pārtikas produktus bez pienācīgā kārtībā noformētiem dokumentiem. Piemēram, šī gada janvārī "Rosseļhoznadzor" darbinieki atgrieza Latvijai cūkgaļas tauku partiju sakarā ar nepareizu marķējumu un veterinārā sertifikāta prasību neizpildīšanu no ES eksportētiem gaļas produktiem. Turklāt, valsts inspektori konstatēja, ka pārvadājamai produkcijai trūkst marķējums krievu valodā.

Продажа цветов накануне 8 марта - Sputnik Latvija
Krievijā iznīcināti inficēti ziedi no Latvijas

Pērnā gada decembrī "Rosseļhoznadzor" speciālisti aizliedza ievest no Latvijas teritorijas 19,46 tonnas Grieķijas kivi. Dokumentu pārbaudes laikā noskaidrojās, ka nav ziņu par drošu kivi izcelsmi. Grieķijas fitosanitārais sertifikāts neiekļāva apstiprinājumu, ka augļi ražoti zonās un vietās, kur nav karantīnas kaitīgo organismu.

Iepriekš Krievija atgrieza Latvijai 1680 tonnu sojas miltu partiju pēc tam, kad produktā tika konstatētas dokumentos neiekļautas ģenētiski modificētas sojas līnijas.

Ziņu lente
0