Un visi par vienu: no "Saskaņas" izslēgtie deputāti izveidojuši frakciju

© Sputnik / Sergey MelkonovSēde Rīgas domē
Sēde Rīgas domē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No "Saskaņas" izslēgtie Rīgas domes deputāti ir gatavi sadarboties ar visiem un nevēlas pirmstermiņa vēlēšanas.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Četri no partijas "Saskaņa" izslēgtie Rīgas domes deputāti izveidos savu frakciju, vēsta LSM.lv.

"Neatkarīgo deputātu frakcija" sastāvēs no četriem cilvēkiem – vicemēra Vadima Baraņņika un deputātiem Valērija Petrova, Vitālija Dubova un Alekseja Rosļikova.

Deputāts Petrovs norādīja, ka jaunā frakcija  ir gatava domē sadarboties ar visiem  politiskajiem spēkiem, lai pašvaldība varētu turpināt strādāt, tostarp arī pie pašvaldības budžeta.

"Mums nav nekādu sarkano līniju," piebilda Petrovs.

Rosļikovs norādīja, ka dotajā brīdī būtu noziedzīgi "virzīt Rīgu uz ārkārtas vēlēšanām", ņemot vērā to, ka līdz budžeta sagatavošanai atlikuši divi mēneši.

Pagājušajā nedēļā pēc balsojuma, kurā Rīgas mēra postenī tika ievēlēts Dainis Turlais ("Gods kalpot Rīgai", GKR), par kuru nobalsoja 32 Rīgas valdošās koalīcijas deputāti, augstākminētie deputāti atteicās balsot par Sandra Bergmaņa ("Saskaņa") kandidatūru otrā vicemēra postenim un Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu Rīgas ostas valdē. Frakcija "Saskaņa" sasauca steidzamu sanāksmi, kurā pieņēma lēmumu par šo četru deputātu izslēgšanu no tās rindām. GKR frakcija atbalstīja šo lēmumu.

Муниципальные выборы в Риге - Sputnik Latvija
Krīze Rīgas domē: jaunais mērs neizslēdz ārkārtas vēlēšanas

Nākamajā dienā Rosļikovs pastāstīja, ka deputāti vēlējās saņemt paskaidrojumus par vicemēra pienākumiem un viņa atbildības jomām. Pēc Rosļikova domām, tajā slēpjas arī potenciāls korupcijas risks, jo korupcijas apkarošanas iestādes pievērsīs tam uzmanību, ja tiks izveidots amats ar jauniem palīgiem, taču bez pienācīga pamatojuma.

Jaunais Rīgas mērs Dainis Turlais situāciju raksturoja kā "politisko krīzi" un neizslēdza ārkārtas vēlēšanu iespējamību. Taču viņš pateica, ka ir ticies ar četriem no "Saskaņas" izslēgtajiem deputātiem, un secināja, ka noteikta sadarbība ar viņiem ir iespējama. Paši deputāti iepriekš atsevišķi norādīja, ka Turlo uzskata par "pieredzējušu politiķi un labu cilvēku".

"Saskaņas" loceklis Vjačeslavs Dombrovskis paziņoja, ka partija darīs visu iespējamo, lai saglabātu Rīgas domē esošo koalīciju, taču netirgosies ar izslēgto četrinieku, bet "Saskaņa" nebaidās no ārkārtas vēlēšanām.

Ziņu lente
0