Brīvdienās uz Latviju: tūristi no Krievijas iecienījuši valsti īsiem braucieniem

© Sputnik / Sergey MelkonovTūristi fotografējas ar Maija grāfa festivāla dalībniekiem Rīgā
Tūristi fotografējas ar Maija grāfa festivāla dalībniekiem Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas tūristiem patīk viesoties Latvijā, taču viņi pavada valstī vidēji ne vairāk kā piecas dienas.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Ceļojumu tiešsaistes serviss OneTwoTrip konstatējis, cik ilgu laiku Krievijas tūristi vidēji atpūšas ārzemēs, vēsta RIA Novosti.

Aprēķinos izmantoti dati par vidējo ārzemju braucienu ilgumu no 1. janvāra līdz 30. maijam 2018. un 2019. gadā.

Эйфелева башня, Париж - Sputnik Latvija
Tūristi stāsta, kas sagādājis lielāko vilšanos ceļojumos pa Eiropu

Saskaņā ar OneTwoTrip statistiku, Krievijas tūristu vidējais ārzemju braucienu ilgums pēdējā gada laikā samazinājies no 9,3 līdz 8,7 dienām. Turklāt nereti atpūtnieki ceļojumā pavada mazāk nekā nedēļu.

Visilgāk tūristi no Krievijas viesojas valstīs, līdz kurām nav viegli nokļūt lielā attāluma dēļ, un kur nevar aizlidot uz brīvdienām. Piemēram, Kanādā tūristi atpūšas vairāk nekā mēnesi, apmēram trīs nedēļas uzturas Argentīnā, Austrālijā, Jaunzēlandē un ASV.

Toties gandrīz uz nedēļu krievi paliek Latvijā, kā arī Zviedrijā, Somijā un Mongolijā. Šajās valstīs tūristi no Krievijas pavada 4-5 dienas.

Taču visīsākos braucienus KF pilsoņi veic uz Baltkrieviju. Tur krievi uzturas lielākoties divas dienas.

Ērts formāts

OneTwoTrip servisa mārketinga direktors Aleksejs Teplovs paskaidroja, ka tūristi biežāk izvēlas īsus ceļojumus, jo tas ir ērts atpūtas formāts, kurš ļauj ātri un attiecīgi lēti atjaunot spēkus un gūt jaunus iespaidus.

Пляж Сиде - Sputnik Latvija
Krietni pieaudzis agro rezervāciju skaits: kur šovasar atpūtīsies Latvijas iedzīvotāji

Turklāt, aizbraukt uz citu valsti uz pāris dienām var arī svētku dienās. Un, pēc viņa sacītā, ja pareizi saplāno laiku, tad gada laikā var organizēt līdz pat sešiem nelieliem braucieniem, pievienojot dažas atvaļinājuma dienas klāt oficiālajām brīvdienām.

2018.gadā OneTwoTrip sastādīja Krievijas tūristiem pieejamāko valstu reitingu, kur pavadīt Jaungada brīvdienas. Latvija šajā sarakstā ieņēma otro vietu pēc Bulgārijas.

Jaungada sagaidīšana Latvijā 2018. gadā izmaksāja diviem Krievijas tūristiem 48 690 rubļu (aptuveni 640 eiro).

Turklāt, saskaņā ar aģentūras "TurStat" informāciju, 2017. gadā Latvija ieņēma 25. vietu Krievijas ārzemju tūristu braucienu ziņā, piekāpjoties gan Igaunijai, gan Lietuvai.

Ziņu lente
0