Krietni pieaudzis agro rezervāciju skaits: kur šovasar atpūtīsies Latvijas iedzīvotāji

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasПляж Сиде
Пляж Сиде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādi tūrisma galamērķi ir un paliek populārākie Latvijas iedzīvotāju vidū, un kāpēc šogad ceļojumi kļuvuši dārgāki.

RĪGA, 26. marts – Sputnik. Vasaras atpūtu daudzi Latvijas iedzīvotāji sāk plānot jau ziemā. Vasaras gaidās daudzi jau aprīlī un maijā cenšas aizbraukt uz siltajām zemēm. Piemēram, Lieldienās un maija svētkos visi reisi jau ir izpirkti, pastāstīja kanālam LNT viens no lielākajiem Latvijas tūroperatoriem Tez Tour.

Музей-заповедник Херсонес Таврический в Крыму - Sputnik Latvija
Krievijas tūristi izvēlas Krimu, nevis Latviju

"Aprīļa beigās un maija sākumā trīs virzieni – Turcija, Kipra un Krēta – ir praktiski izpirkti, gan vietas lidmašīnā, gan populāras viesnīcas," - atzīmēja Tez Tour konsultante Valērija Šure.

Salīdzinot ar pērno gadu, agro rezervāciju skaits pieaudzis par trešdaļu.

"Ļoti aktīvi izpērk jūliju un augustu, tie ir pēdējie mēneši pirms skolas sākšanās, tūristi, kas regulāri ceļo ar bērniem, tas ir mūsu lielākais kontingents, viņi jau iepriekš gatavojas, un tendence, ka ceļojums jāiegādājas laicīgi, Latvijā ir diezgan izteikta," - pastāstīja Tez Tour pārstāve Marina Batļikina.

Dažādos galamērķos ir dažāds cenu piedāvājums. Nedēļu ilga atpūta pieczvaigžņu viesnīcā Turcijas kūrortos ar lidojumu vienai personai izmaksās 450-1000 eiro. Savukārt ja jūs vēlaties aizbraukt uz nedēļu uz četrzvaigžņu viesnīcu Itālijas kūrortā, jārēķinās ar 1000 eiro vienai personai.

Salīdzinot ar pērno gadu, ceļojumu cenas ir pieaugušas vidēji par 10-15%.

"Tendences pasaulē – cenas pieaug, un tas notiek dažādu iemeslu dēļ. Ir lielāks pieprasījums nekā pirms pāris gadiem, arī tāpēc, ka kvalitatīvs piedāvājums maksā vairāk.

Туристы фотографируются на фоне Статуи Свободы в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Eurostat: latvieši ir pasaulē taupīgākie tūristi

Jāņem vērā, ka sezonalitāte ir ļoti izteikta. Maijā cenas būs daudz izdevīgākas nekā augustā, jo augustā visa Eiropa brauc atpūsties," - atzīmē Tūrisma aģentūru asociācijas vadītāja, tūrisma aģentūras Vanilla Travel direktore Inga Kavaca.

Ceļojumu pieprasījums ir liels arī ziemas sezonā: populārākie galamērķi bija Ēģipte un Austrijas un Itālijas slēpošanas kūrorti. Pieprasījums pēc Ēģiptes kūrortiem Šarm-eš-Šeiha un Hurgada bijis pat lielāks, nekā piedāvājums.

Karstie ceļojumi arī ir populāri, taču ir jārēķinās, ka nāksies ņemt to, kas paliks – viesnīcu izvēle nebūs tik plaša, kāda mēdz būt pavasarī.

Ziņu lente
0