Politika

Maskava paplašinājusi ES pārstāvju sarakstu, kam liegta iebraukšana Krievijā

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasЗдание министерства иностранных дел РФ в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācija atbildējusi uz sankcijām, ko Eiropas Savienība vērsusi pret KF pilsoņiem.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Maskava paplašinājusi Eiropas Savienības valstu un institūtu pārstāvju sarakstu, kam liegta jiebraukšana Krievijā, liecina informācija ĀM oficiālajā vietnē, vēsta Sputnik Lietuva

Resora pārstāvji atgādināja, ka ES pēdējā laikā vērsusi vienpusējusi ierobežojošos pasākumus pret vairākiem Krievijas pilsoņiem, aizbildinoties ar nepamatotām un dažkārt absolūti absurdām apsūdzībām.

"Šī iemesla dēļ Krievija pieņēmusi lēmumu paplašināt atbildei sastādīto ES dalībvalstu un institūtu pārstāvju sarakstu, kam liegta iebraukšana Krievijas Federācijas teritorijā," vēsta ĀM.

Paziņojumā atzīmēts, ka Krievijas sarakstā figurējošo personu skaits ir tikpat liels, kā ES sarakstā.

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Jūras tribunāls izteicis prasību Krievijai atbrīvot Ukrainas jūrniekus

Krievijas ĀM nosūtīja ES pārstāvniecībai Krievijā notu, kurā sniegta informācija par minēto soli.

Martā Eiropas Padome paplašināja individuālās sankcijas par "Ukrainas teriotoriālās vienotības graušanu" vēl uz pusgadu. Pasākumi ietver aktīvu iesaldēšanu un iebraukšanas aizliegumu. Sankcijas pret Krieviju paplašinājušas arī ASV un Kanāda.

Tāpat ES ieviesusi sankcijas pret astoņiem Krievijas pilsoņiem, ņemot vērā notikumus Kerčas šaurumā. Tolaik Krievijas ĀM atzīmēja, ka tamlīdzīgs solis no ES puses stimulē Ukrainas darbības, kā arī nes draudus visām Melnās jūras baseina valstīm un ES dalībvalstīm.

Incidents Kerčas šaurumā

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 25. novembrī Krievijas Federālā drošības dienesta robežsardzes dienests reģistrēja Melnajā jūrā trijus Ukrainas JKS kuģus – "Nikopoļ", "Berdjansk" un "Jani Kapu". Peldlīdzekļi bez iepriekšēja paziņojuma šķērsoja KF valsts robežu un devās Kerčas šauruma virzienā.

Ukrainas peldlīdzekļi tika aizturēti un nogādāti Kerčas ostā, to ekipāžas un Ukrainas drošības dienesta darbinieki, kuri atradās uz kuģiem, tika arestēti par KF valsts robežas pārkāpšanu.

Крымский мост через Керченский пролив - Sputnik Latvija
Foto
Pieci gadi ar Krieviju: kā mainījusies Krima

Pēc incidenta Ukrainas un vairāku rietumvalstu valdības nepamatoti apsūdzēja Krieviju par "agresiju" un pieprasīja nekavējoties atbrīvot aizturētos Ukrainas pilsoņus.

Krievija, atbildot uz apsūdzībām, publicēja dokumentālas liecības, kas pierāda: Ukrainas JKS kuģi iebruka KF teritoriālajos ūdeņos ar mērķi slepus nokļūt Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, tas ir, neinformējot Krievijas varasiestādes par savām darbībām.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka incidenta laikā KF robežsargi rīkojās atbilstoši instrukcijām valsts robežas apsardzes jautājumā.

Ziņu lente
0