Politika

Nacionālā apvienība nesteidz meklēt jaunu kultūras ministru

© Sputnik / Sergey MelkonovС речью к собравшимся обратилась министр культуры Даце Мелбарде
С речью к собравшимся обратилась министр культуры Даце Мелбарде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošā kultūras ministre Dace Melbārde pamet valdību – viņa ir ieguvusi eirodeputāta mandātu.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Nacionālā apvienība nesteigsies ar kandidatūras izvirzīšanu kultūras ministra amatam Eiropas Parlamentā ievēlētās Daces Melbārdes vietā, vēsta BB.lv.

Sestdien aizritējušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Nacionālais bloks ieguva divus mandātus. Tos ieguva ilgus gadus bijušais eiroparlamentārietis Roberts Zīle un esošā kultūras ministre Dace Melbārde.

Чучело Масленицы с табличкой школьная реформа - Sputnik Latvija
Kultūras ministre: Latvijā nav krievu diskriminācijas, tas viss ir retorika

Nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars pateica žurnālistiem, ka politiskais spēks nevēlas pieņemt lēmumu steigā, tāpēc pagaidām valde nav izskatījusi jautājumu par jauno kandidātu un nav nosaukusi pretendentus.

Uz jautājumu, vai kandidāts būs no partijas rindām, Dzintars atbildēja, ka galvenais kritērijs būšot cilvēka spēja pildīt savus pienākumus.

Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrības federācijas priekšsēdētājs Aldis Misevičs pastāstīja aģentūrai LETA, ka pieņemama kandidatūra kultūras ministra amatam varētu būt Ingūna Rībena (Nacionālā apvienība). Taču, saskaņā ar neoficiālu informāciju, Nacionālais bloks negrasās izvirzīt Rībenu šim amatam.

Melbārde ieņem kultūras ministra amatu kopš 2013. gada, Krišjāņa Kariņa valdība ir ceturtā, kurā viņa strādā. Saskaņā ar šī gada martā rīkotās iedzīvotāju aptaujas datiem, Melbārde ir populārākais politiķis latviešu vidū.

Ziņu lente
0