Sākot ar šodienu vadītājiem Latvijā atļauts neņemt līdzi vadītāja apliecību

© pexelsВодитель с пассажиром в салоне автомобиля
Водитель с пассажиром в салоне автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz to, ka tagad vadītājs var braukt, paņemot līdzi vien personas apliecību, CSDD iesaka ņemt līdzi vadītāja apliecību un tehnisko pasi, lai vieglāk risinātu neparedzētas situācijas, piemēram, CSN gadījumos.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Sākot ar šodienu, 23. maiju, vadītājiem Latvijā ir atļauts braukt bez tehniskās pases un vadītāja tiesībām, ja viņiem līdzi ir personu apliecinošs dokuments – spēkā stājas attiecīgi grozījumi. Taču Ceļu satiksmes drošības direkcija iesaka ņemt līdzi šos dokumentus, lai būtu vieglāk kārtot neparedzētas situācijas – piemēram, CSN gadījumos.

Marta beigās Latvijas Saeima galīgajā lasījumā apstiprināja Ceļu satiksmes likuma grozījumus. Tagad jebkurš personu apliecinošs dokuments aizstās vadītājam viņa tiesības, ja viņš tās atstājis mājās. Turklāt, vadītāji var nevadāt līdzi arī transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Проверка документов на дороге - Sputnik Latvija
Latvijas Saeima atļāvusi vadītājiem braukt ar pasi un ID karti

Grozījumu mērķis ir samazināt administratīvo slogu – gan tehniskā pase, gan vadītāja apliecība apstiprina datus, kuri ir Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai Traktortehnikas un tās vadītāju valsts informatīvajā sistēmā.

Pirms grozījumu stāšanās spēkā, vadītājam, kurš aizmirsis paņemt līdzi vadītāja apliecību un automobiļa reģistrācijas dokumentus, draudēja 3 eiro sods. 2018. gadā vien policisti 3 tūkstošus reižu izrakstīja sodus par braukšanu bez apliecības un 2 tūkstošus reižu – par braukšanu bez tehniskās pases.

Ziņu lente
0