Latvijas Saeima atļāvusi vadītājiem braukt ar pasi un ID karti

© Foto : Valsts policijaПроверка документов на дороге
Проверка документов на дороге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protams, vadītāja apliecība joprojām ir nepieciešama, taču nav obligāti ņemt to līdzi visur un vienmēr, tāpat kā tehnisko pasi.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Ceļu satiksmes likuma grozījumus. Tagad jebkurš personu apliecinošais dokuments būs derīgs vadītājiem tiesību vietā, ja viņš tās ir aizmirsis mājās, vēsta Mixnews.lv.

Turklāt vadītāji var nevadāt līdzi arī transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību.

Tiek ziņots, ka likumprojekts paredz administratīvā sloga samazināšanu, tātad gan tehniskā pase, gan tiesības apstiprina datus, kuri atrodas Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā vai Traktortehnikas un tās vadītāju valsts informatīvajā sistēmā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits savā Twitter mikroblogā pateicās Saeimas kolēģiem par vienbalsīgu Satiksmes ministrijas iniciatīvas atbalstīšanu par vadītāju atbrīvošanu no pienākuma visur vadāt līdzi automobiļa tehnisko pasi un tiesības.

"Atslogosim vadītājus no lieku dokumentu nēsāšanas līdzi," uzrakstīja ministrs.

Tāpat viņš apsolīja, ka līdz 31. jūlijam Ceļu satiksmes noteikumos tiks veiktas izmaiņas, kuras ļaus motociklistiem izmantot sabiedriskā transporta joslas. Arī šos grozījumus Latvijas Saeima iekļāvusi Ceļu satiksmes likumā.

Pārvietošanas pa sabiedriskā transporta joslām motociklu un mopēdu vadītājiem tiks atļauta tikai tādā gadījumā, ja to transportlīdzekļi netraucēs autobusiem un trolejbusiem.

Vadītāja apliecību neviens neatceļ

Jāatzīmē, ka Ceļu satiksmes likuma grozījumus Saeima, patiešām, pieņēma pārsteidzoši ātri. Satiksmes ministrija šo iniciatīvu iesniedza Saeimai šī gada februārī.

Водитель за рулем - Sputnik Latvija
CSDD: ar autovadītāju tiesībām Latvijā viss ir kārtībā

Kamēr jaunie grozījumi nav stājušies spēkā, vadītājam, kurš aizmirsis paņemt līdzi vadītāja apliecību un automobiļa reģistrācijas dokumentus, draud 3 eiro sods. 2018. gadā vien policisti 3 tūkstošus reižu izrakstīja sodus par braukšanu bez apliecības un 2 tūkstošus reižu – par braukšanu bez tehniskās pases.

Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta vadītājs Tālivaldis Vectirāns iepriekš skaidroja, ka brīdī, kad Latvijas vadītājus atbrīvos no pienākuma vadāt līdzi vadītāja apliecību un tehnisko pasi, ar personu apliecinošiem dokumentiem būs pietiekami, lai pārliecinātos, ka vadītājam ir tiesības vadīt transportlīdzekli un ka pats transportlīdzeklis ir reģistrēts. Taču, ja vadītājam būs līdzi vadītāja apliecība, viņš varēs uzrādīt arī šo dokumentu.

Ziņu lente
0