Politika

Mitrofanovs: Latvijas valsts CVK personā traucē Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisei

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаги Латвии и ЕС
Флаги Латвии и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā notiks pēc divām dienām, taču ievērojama daļa vēlētāju joprojām nezina, kura iecirkņa sarakstā viņi ir iekļauti.

RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Esošās Eiropas Parlamenta vēlēšanas Latvijā balansē uz leģitimitātes robežas, jo ievērojama daļa vēlētāju nezina, kur varēs nobalsot, paziņoja RIA Novosti eirodeputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 25. maijā. Šajā dienā nobalsot varēs tikai tur, kur cilvēks ir iekļauts vēlētāju sarakstā, taču ievērojama daļa vēlētāju joprojām nav saņēmusi informatīvas vēstules, kura iecirkņa sarakstā viņus ir ierakstījuši.

"Esošās vēlēšanas 2019 balansē uz leģitimitātes robežas. Puse vēlētāju nezina, kur atrodas viņu vēlēšanu iecirknis," pateica Mitrofanovs.

Молодежь с флажками Латвии и ЕС - Sputnik Latvija
Iepriekš – ērtāk: pagūstiet nobalsot tuvākajā iecirknī

Pēc viņa sacītā, tikšanās laikā ar vēlētājiem Latvijas pilsētās "puse sarunbiedru atbild, ka nav saņēmuši no Centrālās vēlēšanu komisijas vēstules ar vēlēšanu iecirkņa numuru".

"Taču daudzi cer, ka ies uz to iecirkni, kur balsojuši iepriekš. Domāju, ka daudzus šajā gadījumā gaida vilšanās un konflikti, jo nav garantēts, ka tas būs tas īstais iecirknis," uzsvēra Mitrofanovs.

Tāpat viņš paziņoja, ka CVK slikti informē cilvēkus.

"Valsts CVK personā iedragā vēlēšanu norisi. Kad es redzu sasistas ielas, paralizētus tiltus un nekārtību vēlēšanās, tad nāk apziņa, ka tas viss kaut kādā veidā ir saistīts savā starpā. Bezatbildība, korupcija un nesodāmība – hroniskas Latvijas slimības, kuras 2019. gada pavasarī saasinājušās," noslēgumā saka Mitrofanovs.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka grūtības ar paziņojumu izsūtīšanu ir saistītas ar šo pakalpojumu sniedzēja maiņu. Šobrīd ar to nodarbojas uzņēmums RELLER, kurš skaidro to, ka paziņojumi netika piegādāti objektīvu iemeslu dēļ. Pēc uzņēmuma pārstāvju sacītā, viņi izjutuši grūtības ar piekļuvi pastkastēm, jo ne vienmēr izdevās iegūt kāpņutelpas pieejas kodu vai iekļūt apsargātā teritorijā, tostarp sargsuņu dēļ.

Ziņu lente
0