Kāpņu telpu durvju kodi un nikni suņi: kāpēc nav piegādāti EP vēlēšanu paziņojumi

© AFP 2023 / JANEK SKARZYNSKIЖители Латвии с флажками Латвии и ЕС.
Жители Латвии с флажками Латвии и ЕС. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi iedzīvotāji līdz šim nav saņēmuši informāciju par saviem vēlēšanu iecirkņiem: ar ko tas saistīts un kādas ir iespējamās sekas.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Valsts iedzīvotāji sūdzas par to, ka vēl joprojām nav saņēmuši paziņojumus par vēlēšanu iecirkni, kurā nobalsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Problēma jau ieguvusi masveida raksturu, ziņo LNT.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde saņēmusi 120 oficiālas sūdzības, pārsvarā – no reģioniem. Satrauktie iedzīvotāji vēršas arī Centrālajā vēlēšanu komisijā un ziņo, ka bez paziņojumiem palikušas pat vairākas daudzdzīvokļu mājas.

Lai arī paziņojums nav obligāts balsošanas dokuments, tā trūkums var būtiski ietekmēt vēlēšanu gaitu.

"Tādas masveida problēmas kā šogad – tā līdz šim nav bijis. Mums ir bažas, ka tas varētu negatīvi ietekmēt vēlētāju aktivitāti, jo nesaņemot paziņojumu cilvēkam tiek mazāk uzmanības pievērsts tam, ka būs vēlēšanas, pirmkārt. Un otrkārt, cilvēks nav šādā veidā informēts par to, kurš ir viņa vēlēšanu iecirknis," skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs Ritvars Eglājs.

Paziņojumu nosūtīšanas grūtības saistītas ar pakalpojuma veicēja maiņu. Tagad darbus veic firma "RELLER", kas pamato grūtības ar objektīviem iemesliem. Uzņēmuma pārstāvji apgalvo, ka apgrūtināta piekļuve pastkastītēm, jo ne vienmēr iespējams saņemt kāpņu telpu durvju kodus vai iekļūt apsargājamās teritorijās, arī sargsuņu dēļ.

Iepriekš vēstīts, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 25. maijā.

Aptauju dati liecina, ka vispopulārākā ir "Saskaņa", taču patlaban tās reitings krītas.

Ziņu lente
0