Sergejs Lavrovs iezīmējis Krievijas "pieklājīgo cilvēku" galveno principu

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telekanāla "Rossija 1" ēterā Sergejs Lavrovs paskaidroja, kādu niansi jāņem vērā partneriem no Vašingtonas dialogā ar "pieklājīgajiem cilvēkiem" Maskavā.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Dialogā ar amerikāņu partneriem Maskava vienmēr ir pieklājīga, taču tas absolūti nenozīmē, ka tā ir gatava pieņemt KF interesēm neatbilstošus lēmumus. Par "pieklājīgo cilvēku" galveno principu pastāstīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Politiķis atgādināja, ka vienmēr ir jābūt pieklājīgiem: "Bet mēs esam pieklājīgi cilvēki, mēs sarunājamies par jebkurām tēmām."

"Ņemot vērā to, ka sarunas ir nepieciešamas, vajag dzirdēt vienam otru, un mēs citus dzirdam, starp citu, viņi (ASV – red.) mūs – ne vienmēr. Taču tas, ka mēs runājam pieklājīgi, nebūt nenozīmē, ka mēs izšķirsimies par kompromisiem, kuri neatbilst Krievijas Federācijas pamata nacionālajām interesēm," – Lavrova teikto intervijā telekanāla "Rossija 1" programmai "Maskava. Kremlis. Putins" citēja RIA Novosti.

Iepriekš vēstīts, ka 14. maijā ar vizīti Krievijā ieradās ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo. Uzturoties Sočos, aizokeāna viesis tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Госсекретарь США Майк Помпео - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV valsts sekretārs konstatējis, ka krievi nekaunīgi iejaucas savās darīšanās

Ārlietu ministrs pastāstīja, ka M.Pompeo pārrunas ar valsts vadītāju bijušas produktīvas. Arī Kremlis apstiprināja, ka notikusi "konkrēta saruna".

Putina un Pompeo pārrunas ilga aptuveni pusotru stundu. Puses apsprieda plašu starptautisko jautājumu spektru, piemēram, situāciju Sīrijā un Irānā, kā arī Krievijas un ASV prezidentu iespējamo tikšanos G20 samitā Japānā.

Pirms vizītes Krievijā Maiks Pompeo intervijā telekanālam CNBC pauda cerību, ka Vašingtonai un Maskavai izdosies atrast saskarsmes punktus vairākos ASV un Krievijai svarīgos aspektos.

Komentējot Pompeo teikto, Krievijas Federācijas Padomes Informācijas politikas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs pauda viedokli, ka ASV valsts sekretāra paziņojumiem nav lielas nozīmes.

"Pompeo ātri maina domas: te viņš paziņo, ka ASV un Krievijai ir "absolūti dažādas intereses", te pauž cerību, ka izdosies atrast kopīgas intereses vairākos aspektos. Vienlaikus Valsts departaments atsakās piešķirt vīzas mūsu diplomātiem. ASV administrācija ir jāvērtē pēc darbiem, nevis vārdiem," politiķis uzrakstīja Twitter.

Ziņu lente
0