Politika

Maskava atbildēs uz ASV sankcijām pret speciālo uzdevumu vienību "Terek"

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasЗдание МИД РФ
Здание МИД РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valdībai nāktos padomāt, – to "konfrontējošā izturēšanās nenesīs nekādu labumu", uzsvēra Krievijas Ārlietu ministrija.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Maskava neatstās bez atbildes ASV jaunās sankcijas pret Nacionālās gvardes speciālo uzdevumu vienību "Terek", paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Iepriekš ASV Finanšu ministrija informēja, ka saskaņā ar Magņitska likumu sankciju sarakstā tiek iekļauta speciālo uzdevumu vienība "Terek" no Čečenijas un pieci Krievijas Federācijas pilsoņi: bataljona bijušais komandieris Ruslans Geremejevs, Genādijs Karlovs, Sergejs Kossijevs, Jeļena Trikuļa un Abuzaids Vismuradovs, vēsta Sputnik Baltkrievija

Госсекретарь США Майк Помпео - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV valsts sekretārs konstatējis, ka krievi nekaunīgi iejaucas savās darīšanās

"Protams, mēs neatstāsim bez atbildes šo izlēcienu pret Krievijas pilsoņiem. ASV valdībai nāktos padomāt par to, ka "konfrontējošā izturēšanās nenesīs nekādu labumu. Tā tikai ved pie spriedzes palielināšanās pasaulē," teikts Krievijas ĀM ziņojumā, kas publicēts resora vietnē.

ĀM informēja, ka Vašingtona cer, ieviešot sankcijas, "kaut ko panākt" no Krievijas puses. Taču tādā veidā ASV parāda sevi nelabvēlīgā gaismā.

Krievijas diplomāti pievērsa uzmanību tam, ka "Terek" karavīri pastāvīgi riskē ar savām dzīvībām ne tikai Krievijas, bet arī citu valstu drošības dēļ, jo terorisms un noziedzība nepazīst robežu. "Kam tādā gadījumā palīdz ASV, cenšoties kavēt pretsparu starptautiskajiem teroristiem un bandītiem? Atbilde ir acīmredzama," piezīmēja ĀM pārstāvji.

Resors atzīmēja, ka kārtējās sankcijas ieviestas burtiski dažas dienas pēc ASV valsts sekretāra Maika Pompeo vizītes Krievijā.

"Tur (ASV – red.) it kā steidz mazināt notikušo pārrunu pozitīvo toni un pašiem sev pierādīt savu Krievijai naidīgo noskaņojumu. Tā ir dziļi kļūdaina un neproduktīva līnija, kas neļauj izvest no strupceļa divpusējās attiecibas," uzsvēra Krievijas ĀM.

Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja žurnālistiem, ka ASV sankcijas pret "Terek" prasa simetrijas principa pielietošanu un atbildi uz destruktīvajiem pasākumiem.

Ziņu lente
0