Krievijas Aizsardzības ministrija: kaujinieki gatavo provokāciju Idlibā

© REUTERS / Ammar AbdullahСитуация в Сирии 5 апреля, 2017
Ситуация в Сирии 5 апреля, 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristiska grupējuma kaujinieki plāno organizēt iestudētu ainu par ķīmisko uzbrukumu un publicēt to sociālajos tīklos un rietumvalstu medijos.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Teroristiskā grupējuma "Džebhat an Nusra" (aizliegts Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs – red.) gatavo provokāciju Idlibas provincē Sīrijā ar mērķi apsūdzēt Krievijas Gaisa kosmiskos spēkus par ķīmisko ieroču pielietošanu pret civiliedzīvotājiem, vēsta RIA Novosti.

Šo informāciju sniedza Krievijas naidīgo pušu samierināšanas centrs Sīrijā.

Kaujinieki plāno organizēt inscenētu ainu un publicēt ierakstu sociālajos tīklos un rietumvalstu medijos. "Informācija, ko Naidīgo pušu samierināšanas centrs saņēma no Serakaba apdzīvotās vietas iedzīvotājiem pārbaudes gaitā apstiprinājās pa citu neatkarīgu kanālu," teikts paziņojumā.

Aktīvisti no organizācijas Baltās ķiveres. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Baltās ķiveres" iestudē videoierakstus provokācijām ar ķīmiskajiem ieročiem

Marta beigās Samierināšanas centra vadītājs Viktors Kupčišins tāpat ziņoja, ka kaujinieki Idlibā gatavo provokācijas ar indīgām vielām pret civiliedzīvotājiem.

Viņš atklāja, ka Francijas un Beļģijas specdienesti organizējuši grupējuma "Haiat Tahrir aš Šam" vadoņu tikšanos ar  "Baltio ķiveru" pārstāvjiem, kuri apsprieda video ieraksta uzņemšanu, kas liecinātu par to, ka Krievija un Sīrija "pielieto" indīgās vielas pret civiliedzīvotājiem.

Kupčišins piebilda, ka par dalību video ierakstu filmēšanā, kuros atainota indīgu vielu pielietošanas sekas, tika plānots atalgojums 100 dolāru apmērā.

Ziņu lente
0