"Baltās ķiveres" iestudē videoierakstus provokācijām ar ķīmiskajiem ieročiem

© AFP 2023 / Omar haj kadourAktīvisti no organizācijas Baltās ķiveres. Foto no arhīva
Aktīvisti no organizācijas Baltās ķiveres. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas naidīgo pušu samierināšanas centra Sīrijā vadītājs informēja, ka centrs vērīgi kontrolē situāciju un savlaicīgi informēs sabiedrību par notikumu tālāko attīstību.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. "Baltās ķiveres" jau sākušas iestudēt videoierakstus provokācijām ar ķīmiskajiem ieročiem. Tajos piedalās vietējiem nepazīstami cilvēki, pastāstīja Krievijas naidīgo pušu samierināšanas centra Sīrijā vadītājs Vladimirs Savčenko, informēja RIA Novosti.

Эвакуация пострадавших в результате предполагаемой химатаки в Идлибе. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sievietes, bērni un hlora mucas: Sīrijā uzņem inscenētu ķīmisko uzbrukumu

Viņš precizēja, ka pie saskares līnijas Marea apdzīvotās vietas rajonā kaujinieki izprovocēs Sīrijas armijas karavīru atbildes apšaudi. Pēc tam nelikumīgo bruņoto formējumu kontrolētajā teritorijā tiks inscenēta artilērijas apšaude ar indīgām vielām pildītiem lādiņiem, kuri it kā atlidojuši no Sīrijas Bruņoto spēku vienību puses.

"Pēc tam pasaulei atkal demonstrēs kārtējos valdības karaspēka "ķīmisko ieroču" pielietošanas upurus. Iespējams, ka pie tam kaujinieki mēģinās ieņemt Tel Rifatas pilsētu, kas atdala viņu pozīcijas starp Azaza un Afrina apdzīvotajām vietām," – piezīmēja Savčenko.

Viņš norādīja, ka Samierināšanas centrs vērīgi seko situācijai šajā rajonā un savlaicīgi informēs par tālāko situāciju. Centrs aicināja nelikumīgu bruņoto vienību komandierus atteikties no provokācijām un pievienoties situācijas miermīlīgas noregulēšanas procesam viņu kontrolētajos rajonos.

Ar ko nodarbojas "Baltās ķiveres"

Organizācija "Baltās ķiveres" kļuva pazīstama, pateicoties tīmeklī publicētajiem videoierakstiem, kuros aktīvisti glābj civiliedzīvotājus no gruvešiem. Taču vienlaikus parādījušies arī ieraksti, kuros redzams: šīs organizācijas locekļi uzņem inscenētus kadrus. Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka "Balto ķiveru" darbība ir informācijas kampaņas elements ar mērķi diskreditēt Sīrijas valdību un karavīrus.

Septembrī Krievijas vēstniecība Lielbritānijā nosauca "Baltās ķiveres" par provokatoru grupu.

Diplomātiskā misija atsaucās uz dažādu avotu informāciju, kas liecina: "Baltās ķiveres" ir saistītas ar teroristiem. Vēstniecība atgādināja, ka aktīvisti ne vienu reizi vien pieķerti par melīgām reportāžām, tostarp arī par iestudēto "ķīmisko uzbrukumu Idlibā".

Vēstniecības pārstāvis pauda nožēlu par to, ka "šī grupa (..) izmanto rietumvalstu, tostarp arī Lielbritānijas valdības dāsnos ziedojumus".

Ziņu lente
0