Politika

Ukrainas ārlietu ministrs paziņojis par savu demisiju

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел Украины Павел Климкин
Министр иностранных дел Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins paskaidroja, kāpēc savu lēmumu atkāpties no amata uzskata par "cilvēciski pareizu".

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins paziņojis par savu lēmumu atkāpties no amata. Lēmumu par demisiju viņš iecerējis iesniegt parlamentam un prezidentam viņa inaugurācijas dienā, 20. maijā, informēja Sputnik Igaunija.

Video uzrunā, ko viņš publicējis savā lapā Facebook, ministrs paskaidroja, ka savu lēmumu uzskata par pareizu.

"Cilvēciski tas ir pareizi. Pareizi no normālas politiskās kultūras viedokļa, jo tā mums ir vajadzīga," pavēstīja Kļimkins.

Pie tam viņš neplāno pamest politiku. Kļuvis zināms, ka Pavlo Kļimkins iecerējis piedalīties nākamajās parlamenta vēlēšanās, kas notiks oktobrī.

Vienu no Krievijai naidīgajiem fināla "akordiem" savā darbībā Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins sniedza 13.maijā preses brīfingā pie ieejas Eiropas Padomes ēkā, kurp ieradās, lai piedalītos ES valstu ārlietu ministru padomes sēdē. Cita starpā viņš piedraudēja Eiropas Savienībai ar Kijevas izstāšanos no Minskas protokoliem, ja EP nolems mīkstināt vai atcelt sankcijas pret Maskavu.

Iepriekš Kļimkins paziņoja, ka apņēmies atstāt posteni tūlīt pēc inaugurācijas, lai dotu iespēju jaunievēlētajam prezidentam iecelt jaunu ārlietu ministru. Ukrainas Konstitūcija paredz, ka kandidatūras valsts ārlietu un aizsardzības ministru posteņiem parlamentā apstiprināšanai iesniedz valsts prezidents.

Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Politika
Ukrainas ārlietu ministrs atteicies braukt uz Helsinkiem. Vainīga Krievija

Vienlaikus ar Kļimkinu savu lēmumu atkāpties no amata paziņoja arī Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Turčinovs.

Iepriekš vēstīts, ka izmaiņas Ukrainas politiskās elites aprindās sākušās pēc prezidenta Petro Porošenko sakāves vēlēšanās,

Prezidenta vēlēšanas Ukrainā noslēdzās 2019.gada 21.aprīlī ar partijas "Tautas kalps" līdera Vladimira Zeļenska pārliecinošu uzvaru – Ukrainas CVK paziņoja, ka Zeļenski atbalstījuši 73,22% vēlētāju (13,5 miljoni cilvēku).

Iepriekš Zeļenska komandas locekļi paziņoja, ka vēro visus Petro Porošenko lēmumus prezidentūras pēdējās nedēļās. Daļa šo lēmumu, iespējams, tiks pārvērtēta pēc Zeļenska inaugurācijas, kas ieplānota 20. maijā.

Ziņu lente
0