Granulu rūpnīca pie Pleskavas neapdraud Baltijas ekoloģiju

© Фото из архива завода "Титан-Полимер"Генеральный директор ООО "Псковский завод "Титан-Полимер" Герман Петрушко
Генеральный директор ООО Псковский завод Титан-Полимер Герман Петрушко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamajā gadā Pleskavas apgabalā SEZ "Moglino" sāks darbu poliestera rūpnīca. Viedokli jautājumā par to, vai ražotne nekaitēs netālās Igaunijas apkārtējai videi, pauda uzņēmuma "Titan-Polimer" direktors Germans Petruško.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Uzņēmuma "Titan-Polimer" direktors Germans Petruško pastāstīja, ka šāda veida projekti tiek izstrādāti atbilstoši vietējiem apstākļiem un tajos tiek ņemti vērā visi faktori: gan galvenais vēju virziens, gan attālums līdz ūdenstilpēm un dzīvojamiem masīviem, vēsta Sputnik Igaunija.

"Viss tiek veikts saskaņā ar stingrām apkārtējās vides aizsardzības un sanitārajām normām," apliecināja eksperts.

Акция противников загрязнения окружающей среды в Лондоне - Sputnik Latvija
Viedoklis
VIP klases ekoloģiskie projekti

Germans Petruško paskaidroja, kāpēc ražotne neapdraud apkārtējo vidi: "Tiek būvētas attīrīšanas iekārtas, bet pēc mūsu attīrīšanas izmantotais ūdens izies arī pilsētas kontroli."

Saskaņā ar klasifikāciju, polietilēnteraftalāta granulu ražotne un tās atkritumi pieder pie zemākās riska klases. No šīm granulām tiek izgatavotas bērnu autiņbiksītes, ķirurģiskie diegi utt. Pieļaujama gatavās produkcijas saskarsme ar pārtikas produktiem, arī bērnu uzturu.

"Klaipēdā ir līdzīga rūpnīca, kas ražo līdz 700 tūkstošus tonnu granulu gadā, - intervijā Sputnik Igaunija pastāstīja ražotnes direktors Petruško. – Pie mums būs tikai 170 tūkstoši, turklāt Krievijas Federācijā apkārtējās vides aizsardzības prasības un sanitārās normas ir stingrākas nekā Eiropā."

Ziņu lente
0