Aizbraucis uz Kazaņu un nav atgriezies: kur pazudis Rīgas domes deputāts

© Sputnik / Sergey MelkonovМаксим Толстой дегустирует готовую уху
Максим Толстой дегустирует готовую уху - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Rīgas tūrisma biroja valdes locekļu aizturēšanas viņu kolēģis Maksims Tolstojs nav atgriezies no komandējuma un atslēdzis telefonus.

RĪGA, 16. maijs — Sputnik. Viens no Rīgas tūrisma biroja valdes locekļiem, Rīgas domes deputāts Maksims Tolstojs ("Saskaņa") nav ieradies darbā pēc komandējuma Kazaņā, kas noslēdzies dienu iepriekš, informēja LTV7 ziņu raidījums krievu valodā "Šovakar".

Šonedēļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ierosināja kriminālprocesu pret Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanos.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
KNAB veica kratīšanu Rīgas domē

KNAB informēja, ka pēc ilgstoša un apjomīga darba un saņemtās informācijas analīzes 5.aprīlī tika ierosināts kriminālprocess pret RTAB amatpersonām. Informācijas saņemšanas darbā KNAB cieši sadarbojās ar Valsts kontroli. Procesuālās darbības veiktas arī Vācijā, Šveicē un Spānijā.

Vakar no Valsts policijas īslaicīgas aizturēšanas izolatora Čiekurkalnā tika atbrīvoti iepriekš aizturētā RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča un biroja vadītāja Inguna Priedīte. Tas nozīmē, ka KNAB nav lūdzis tiesai piemērot skarbāko drošības līdzekli – arestu.

RTAB valdē strādā Jermoloviča, Guntars Grīnvalds un Maksims Tolstojs. Grīnvaldam kriminālprocesā nekāds statuss nav piešķirts, savukārt Tolstoja atrašanās vieta nav zināma. Pirms dažām dienām viņš devās komandējumā uz Kazaņu un vakar viņam bija jāierodas darbā. Taču Tolstoju nav izdevies atrast ne RTAB, ne Rīgas domē.

"Saskaņā ar manu jaunāko informāciju, viņš ir komandējumā, citus komentārus sniegt nevaru. (..) Komandējumā viņu sūtīja Rīgas tūrisma attīstības birojs. Diemžēl šodien domē ir liela rosība. Ar biroja vadītāju sazināšos tikai apmēram pulksten sešos, tātad tad arī būs kaut kāda informācija par to, kas un kā notiek," paziņoja Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks.

Мэр Риги Нил Ушаков выступает на митинге на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Ušakovs apstrīdēja tiesā atstādināšanu no Rīgas mēra pienākumu izpildīšanas

Arī Rīgas mēra pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs nav informēts par deputāta Tolstoja atrašanās vietu.

"Maksims Tolstojs man nav zvanījis, viņš ir citas frakcijas loceklis. Viņa nebija domes sēdē, nebija deviņu deputātu. Viņš devās komandējumā kā Live Rīga valdes loceklis, viņš tur ir par viņu naudu. Man nav ziņu, kad viņš atgriezīsies," apliecināja Burovs.

Tolstoju neizdevās sazvanīt arī LTV7 ziņu dienestam, kura rīcībā ir divi deputāta telefona numuri – tie abi bija izslēgti.

Ziņu lente
0