KNAB veica kratīšanu Rīgas domē

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижской думы
Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš KNAB iesāka kriminālprocesu pret Rīgas Tūrisma attīstības biroja amatpersonām.

RĪGA, 13. maijs – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica kratīšanu Rīgas domē, raksta rus.db.lv.

KNAB darbinieki atnāca uz kabinetu, kurā strādā divas Rīgas mēra palīdzes. Pēc kāda laika kabinetu atstāja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš, domes "Saskaņas" frakcijas referents Daniils Uļjanovs un vēl viena Rīgas domes darbiniece.

Pikets Rīgas mēra Nila Ušakova atbalstam - Sputnik Latvija
Kur ir nauda? Kāpēc Rīgas dome aizņemas 14 miljonus eiro

Tāpat izmeklēšanas darbības veiktas Rīgas domes Ārlietu pārvaldē un Maksima Tolstoja ("Saskaņa") kabinetā, kurš šobrīd atrodas ārvalstīs komandējumā.

Iepriekš KNAB iesāka kriminālprocesu pret Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) amatpersonām sakarā ar budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanos. Pēc rus.lsm.lv informācijas, Valsts kontroles revidenti noskaidrojuši, ka no 26,5 miljoniem eiro, kas paredzēti biedrībām un fondiem, 20,9 miljonus ieguva Rīgas Tūrisma attīstības birojs un portāls Riga.lv.

Valsts kontrole nonākusi pie secinājuma, ka Rīgas pašvaldība piešķīra RTAB visu nepieciešamo finansējumu bez jebkāda pamatojuma. No 2016. līdz 2018. gadam biedrība saņēma 17 miljonus no pilsētas budžeta. Lielākā daļa šo līdzekļu tika ieguldīta zīmolu Lire Riga un Meet Riga popularizēšanā, kuri pieder nevis pašvaldībai vai Tūrisma attīstības birojam, bet gan AirBaltic Corporation un šobrīd ir ieķīlāti.

RTAB izpildīja arī starpnieka funkcijas, īstenojot ziedojumu un dāvinājumu shēmu. Tādējādi tika izšķērdēti pašvaldības līdzekļi gandrīz miljona eiro apmērā. Turklāt, Valsts kontrole uzskata, ka birojā bijuši fiktīvi darbinieki, un algas pārsniedza pašvaldības darbinieku algu apmēru.

Заместитель председателя Комитета по развитию Риги Алексей Росликов - Sputnik Latvija
Politika
Nepatikšanas "like" Facebook tīklā dēļ: Rosļikovs komentēja kratīšanu

Biedrība Riga.lv trīs gadu laikā no pašvaldības saņēmusi vairāk nekā 4 miljonus eiro. Organizācijas budžets trīs gadu laikā netika apstiprināts, savukārt atskaitēs norādīti nepatiesi finanšu rādītāji. Viens no iestādes mērķiem bija pašvaldības avīzes izdošana, taču jau nākamajā gadā pēc Riga.lv nodibināšanas tās izlaišana tika izbeigta. Revidenti paskaidroja, ka Riga.lv darbinieki nodarbojas ar citu informācijas avotu informācijas pārpublicēšanu. Ar autoriem noslēgtie līgumi neļauj pārliecināties par padarītā darba apjomu un to izmaksām.

Revīzija veikta par laika periodu no 2016. gada 1. janvāra līdz 2018. gada 30. jūnijam.

Pēdējā laikā kompetentas iestādes Latvijā pievērsušas uzmanību Rīgas domes darbiniekiem un Rīgas pašvaldības uzņēmumu darbam.

Pērnā gada decembrī KNAB darbinieki veica kratīšanu Rīgas domes telpās. Operatīvās darbības bija saistītas ar korupcijas skandālu pašvaldības uzņēmumā "Rīgas Satiksme".

Janvārī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veica operatīvās darbības atstādinātā Rīgas mēra Nila Ušakova kabinetā.

Эксперт транспортной отрасли Талис Линкайтс - Sputnik Latvija
Linkaits: Rīgas domes vadība dzīvo sapņu un iedomu pasaulē

Aprīļa beigās notika kratīšana Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Alekseja Rosļikova kabinetā.

15. aprīlī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs organizēja kratīšanu Rīgas 1. slimnīcā un aizturēja trijus cilvēkus.

Tāpat Latvijas VDD darbinieki pārmeklēja Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika un Daugavpils mēra Andreja Elksniņa bagāžu, kuri atgriezās Rīgā pēc komandējuma Maskavā.

Ziņu lente
0