Lamuvārdi ir bezspēcīgi: eriodeputāti nosodījuši Kalnieti par kleitas sadedzināšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат от Латвии Сандра Калниете
Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc 28 gadiem kopš neatkarības atjaunošanas, nacionālā inteliģence uzdrīkstējās sarīkot pret PSRS vērstu priekšnesumu un sadedzināja svītrainu sieviešu kleitu.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas Miroslavs Mitrofanovs un Andrejs Mamikins nosodīja EP kolēģus Sandru Kalnieti un Kārli Šadurski, kuri 9. maijā sadedzināja Georga lentes krāsu kleitu.

Iepriekš žurnālā "Privātā Dzīve" par Latvijas laicīgo dzīvi tika publicētas fotogrāfijas, kurās Kalniete un Šadurskis sagriež Georga lentes krāsu kleitu ar šķērēm, aplej to ar spirtu (kurš, pēc Kalnietes sacītā, ticis tai no vīra tēva – ārsta latviešu SS leģiona hospitālī) un aizdedzina. Fotogrāfijas uzņemtas 9. maijā.

Евродепутат от Латвии Сандра Калниете - Sputnik Latvija
Vienkāršā fašisma laicīgā hronika: deputāte sadedzināja kleitu Georga lentes krāsās

"Tā būtu forša Fronda kādā 1980. gadā. Taču tad gan Kalniete, gan Šadurskis bija lojāli padomju pilsoņi, turklāt, vietējās padomju elites pārstāvji – teicama izglītība, pozitīva karjera… Bet, protams, pigu kabatā nēsāja. Taču ar valdību sadarbojās… Tanī laikā šāda pret krieviem vērsta rīcība izraisītu vismaz interesi par latviešu nacionālistu drosmi. Taču toreiz drosmes nebija," paziņoja Mitrofanovs RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, šī akcija izraisa apsmieklus.

"Pēc veseliem 28 gadiem kopš neatkarības atjaunošanas, nacionālā inteliģence uzdrīkstējās sarīkot pret PSRS vērstu priekšnesumu – sadedzināja svītrainu sieviešu kleitu! Nudien vislielākā drosme un principialitāte!" piebilda Mitrofanovs.

Eirodeputāts Andrejs Mamikins uzskata, ka tādējādi Kalniete cenšas piesaistīt sev uzmanību pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

"Un šie cilvēki bija mani kolēģi, Kalniete veselus 5 gadus!

Nopirka kleitu par traku naudu, pēc tam viņai izlikās, ka tā, kleita, atgādina Georga lenti, tāpēc to, kleitu, ir jāsadedzina. Es tā saprotu, ka alkohola ietekmē ar Šaduriku madāma savu kleitu arī sadedzināja. (Manā jaunībā meitenes kleitu vienkārši vilka nost, Kalniete Šadurska priekšā nolēma kleitu sadedzināt) Un parādīja to visu latviešu dzeltenajai presei (ko tik neizdarīsi sevis veicināšanai pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, vai ne, biedrene Kalniete?)," uzrakstīja viņš savā Facebook.

"Lamuvārdi ir bezspēcīgi. Komentāru nav. savukārt pazīstamajam ārstam šodien brīvdiena…

P.S. Piekrītu redakcijas "Pietiek.com" viedoklim: apģērba dedzināšana cilvēkiem redzot – tas ir tieši tas, ko šodien vēlas redzēt Latvijas trūcīgie vai cilvēki, kuri pārdzīvo par globālo sasilšanu," tā savu publikāciju pabeidza Mamikins.

Eirodeputāts runā par publikāciju, kura publicēta portāla Pietiek.com Twitter mikroblogā.

​"Ir parasts stulbums. Ir nejēdzīga un idiotiska rīcība. Un tad vēl ir eiroparlamentā pārrijusies Sandra Kalniete, kura jau tūlīt mums atkal stāstīs, cik svarīgi ir visādos veidos palīdzēt trūkumcietējiem, rūpēties par mantu otrreizējo mūžu un mazināt klimata pārmaiņas," teikts publikācijā.

Šī gada februārī Dobeles Sarkanā Krusta darbinieki izraisīja sabiedrības sašutumu par to, ka sadedzināja viņiem ziedotās drēbes. Organizācijā paskaidroja, ka sadedzina lietošanai nederīgas drēbes – Latvijas iedzīvotāji bieži labdarībai ziedo netīru vai saplēstu apģērbu, kuru nākas utilizēt.

Ziņu lente
0