Ganībās mētājas dzīvnieku līķi: antisanitārie apstākļi Latvijas fermā

© NefcoNordicКоровы на ферме.
Коровы на ферме. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Govīm deva siena ruļļus, nenoņemot plēvi, un netīrīja aplokus, taču fermas strādnieks nesaskata tajā nekādas problēmas; saimniecības īpašniece jau ir nonākusi PVD redzeslokā.

RĪGA, 14. maijs – Sputnik. Riebiņu pagasta iedzīvotāji paziņoja par antisanitārajiem apstākļiem vietējā fermā raidījumam Bez Tabu.

Pēc viņu sniegtajām liecībām, govīm dod siena ruļļus, nenoņemot plēvi, kurā tie ir ietīti, ganību laukos mētājas dzīvnieku līķi, un lopi netiek mazgāti.

Тележка в супермаркете - Sputnik Latvija
Eiropas kompānijas sodīs par "dubultās kvalitātes" produktiem

Kad žurnālisti ieradās fermā, viņi pārliecinājās par sniegto ziņu patiesīgumu: starp dzīvām govīm mētājās līķi, visapkārt bija atkritumi.

Darbinieks Jānis pastāstīja, ka saimniecība strādā četrus gadus. Nekādas problēmas ar tīrības ievērošanu viņš nesaskata.

"Visu savāksim! Darba daudz, saimniecība liela," mierina Jānis.

Vēlāk parādījās arī saimniecības īpašniece Lūcija. Viņa nenoliedz, ka darba ir daudz. Pēc viņas apgalvotā, nekārtība fermā izveidojusies pēdējā nedēļā un jau ir uzsākti darbi tās novēršanai.

"Viss aizkavējās sējas laikā. Mēslus novāksim, izvedīsim uz lauka un aparsim," iedrošina Lūcija.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Solvita Kravale pastāstīja, ka Lūcijai pieder vairākas fermas šajā pagastā.

Курица - Sputnik Latvija
Vistas kļūs brīvas, bet olas – dārgas: "Lido" pāriet uz "pareizajiem" ēdieniem

Šī saimniecība nonākusi dienesta redzeslokā pirmo reizi, taču citās pārkāpumi konstatēti vairākkārt. Saimniecei piemēroja administratīvo sodu un aizliedza pārvietot dzīvniekus.

Pēc žurnālistu vēršanas PVD inspektori centās veikt pārbaudi šajā fermā, taču iecerēto neizdevās īstenot, jo saimniece nebija uz vietas. Inspektori atstāja paziņojumu, ka ieradīsies atkārtoti.

Veicot atkārtotu pārbaudi, inspektori secināja, ka situācija ir uzlabojusies: teritorija savesta kārtībā, atkritumi aizvākti, aploki iztīrīti un dzīvnieku līķi savākti.

Ziņu lente
0