Politika

Nepatikšanas "like" Facebook tīklā dēļ: Rosļikovs komentēja kratīšanu

© SputnikЗаместитель председателя Комитета по развитию Риги Алексей Росликов
Заместитель председателя Комитета по развитию Риги Алексей Росликов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aleksejs Rosļikovs kļuva par liecinieku nacionālā, rasu un etniskā naida kurināšanas lietā.

RĪGA, 26. aprīlis – Sputnik. Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs komentēja kratīšanu savā kabinetā un sarunu Valsts drošības dienestā, uz kuru viņu "laipni atveda" 24. aprīlī. Pēc viņa teiktā, šodien Latvijā pie nepatīkamām sekām var novest pat tas, ka cilvēks nospiež "like" Facebook tīklā vai dalās ar materiāliem.

"Valsts drošības dienests, vakar mani turp laipni atveda uz sarunu. Protams, tas bija gaidāms, jautājums tikai – kad? Tieslietu ministra partija (Jaunā konservatīvā partija) savā vakardienas publikācijā nosauca mani par antinacionālu elementu. Protams, tagad vara valstī ir "pareizo" rokās un pārējos var skarbi sist un pazemot! Man nav ilūziju par taisnīgumu, taču esmu pārliecināts, ka mūsu komanda izturēs. Un, jā, daloties ar materiāliem un spiežot "like" Facebook.com, mūsdienās tas var novest pie nepatīkamām sekām," uzrakstīja Rosļikovs savā lapā sociālajā tīklā.

Trešdien, 24. aprīlī, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Alekseja Rosļikova darba kabinetā notika kratīšana. Valsts drošības dienesta darbinieki pavadīja Rīgas domes ēkā pusstundu, pēc tam Aleksejs Rosļikovs operatīvo darbinieku pavadībā atstāja ēku.

Vēlāk VDD paziņoja, ka kratīšana Rosļikova kabinetā ir saistīta ar kriminālprocesu par nacionālā, rasu un etniskā naida kurināšanu. Rosļikovs netika aizturēts, viņam netika piemēroti nekādi ierobežojoši pasākumi, kriminālprocesā par nacionālā naida kurināšanu viņš figurē kā liecinieks.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju VDD darbības ir saistītas ar šī gada februārī izplatītiem bukletiem ar aicinājumu piedalīties "Saskaņas" mītiņā. Fotogrāfijās sociālajos tīklos bija redzams, kā Bolderājas iedzīvotājiem tiek izsniegti bukleti, kuros Rīgas mērs Nils Ušakovs attēlots koncentrācijas nometnes gūstekņa formastērpā, kuru sagūstījuši karavīri, kuriem uz ķiverēm emblēma atgādināja Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) emblēmu. Ušakova uz kakla karājās plakāts "Tāpēc, ka krievs".

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņas" mītiņš un meli, jeb Kas sagaida Rīgu nākotnē

Pēc tam, kad pie Rosļikova tika veikta kratīšana, partija "Saskaņa" atklātā vēstulē vērsās pie ģenerālprokurora, Satversmes aizsardzības biroja direktora un Valsts drošības dienesta priekšnieka par politisko spiedienu, kurš tiek izdarīts pret partijas locekļiem. Partijā norādīja, ka, izņemot kratīšanu pie Rosļikova, lidostā tika veikta Daugavpils mēra Andreja Elksniņa un Rīgas vicemēra Vadima Baraņņikova kratīšana, tika aizturēts cienījams ārsts, Rīgas 1. slimnīcas valdes loceklis un Rīgas domes deputāts Genādijs Sevastjanovs.

"Saskaņa" uzskata, ka tādā veidā tiek veikti mēģinājumi kompromitēt politisko partiju, un aicināja ģenerālprokuroru, Satversmes aizsardzības biroja direktoru un Valsts drošības dienesta priekšnieku uzmanīgi kontrolēt tiesiskuma ievērošanu, nepieļaut politisku spiedienu pret ievēlētām amatpersonām, kā arī skaidrot sabiedrībai notiekošo.

Atbildes kārtā Latvijas ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers paziņoja, ka nevar būt ne runas par to, ka tiesībsargājošās iestādes īsteno politisku spiedienu uz partiju "Saskaņa".

"Katrā situācijā, kad notikušas procesuālas darbības Rīgas domē un bija saistītas ar partijas "Saskaņa" biedriem, ir bijusi korekta rīcība no izmeklētāju puses, kā arī ievēroti visi normatīvie akti," pateica Kalnmeiers.

Ziņu lente
0