Punktualitāte – virs vidējā: ceļotāji novērtējuši airBaltic servisu

© Sputnik / Sergey MelkonovВид из иллюминатора
Вид из иллюминатора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Punktualitāte, servisa kvalitāte un spējas nokārtot konfliktus: kā parādījusi sevi airBaltic AirHelp reitingā.

RĪGA, 12. maijs – Sputnik. Latvijas lidsabiedrība airBaltic neiekļuva pasažieru servisa AirHelp pasaules pirmajā desmitniekā, vēsta Smartlatvia.lv.

Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic nepalaida pasažieri uz diviem reisiem virsrezervējuma dēļ

AirHelp Score 2019 reitinga autori skaidro, ka viņu saraksts parāda, kāda aviokompānijas piedāvā labāko servisu, punktualitāti un kārtīgi uzvedas attiecībā uz pasažieriem problēmu rašanās gadījumā.

Kopumā reitingā iekļuva 72 aviokompānijas. Vispārējo vērtējumu 10 baļļu skalā katrai no tām aprēķināja pēc trīs parametriem: punktualitāte, servisa kvalitāte un kompānijas uzvedība konflikta situācijās.

Punktualitāti izskatīja pēc reisu daļas, kuri izlidoja un atlidoja 2018. gadā ar kavēšanos vai iepriekš paredzētā laika ne vairāk kā 15 minūtes. Dati no dažādiem komerciāliem avotiem tika salīdzināti ar valsts aģentūru, lidostu un tamlīdzīgiem datiem.

Servisa kvalitātē iekļāva tādas svarīgas pozīcijas, kā lidmašīnu ērtība, ēdiena kvalitāte uz klāja, personāla attieksme pret pasažieriem. Lai ieliktu vērtējumu šajā punktā, tika aptaujāti vairāk nekā 40 tūkstoši cilvēku visā pasaulē.

Attiecībā uz to, kā aviokompānijas uzvedas konflikta situācijā, šeit tika izskatīta netaisnīgi noraidīto pasažieru pretenziju daļa, sūdzību izskatīšanas ātrums un kompensāciju izmaksāšana.

Rezultātā pirmajā desmitniekā kopējā ieskaitē iekļuva Kataras Qatar Airways, amerikāņu American Airlines, meksikāņu aviolīnija Aeromexico, SAS Scandinavian Airlines (Zviedrija, Norvēģija, Dānija), austrāliešu Qantas, LATAM Airlines (Čīle), WestJet (Kanāda), Luxair (Luksemburga), austriešu Austrian Airlines un Emirates (AAE).

Aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
"Lētās" biļetes: neapmierināts klients iesniedz sūdzību pret kompāniju airBaltic

airBaltic ieņēma vien 41. vietu, iegūstot 6,97 balles no 10 iespējamām. Lidsabiedrības punktualitāti novērtēja ar 7,3 ballēm, servisa kvalitāti – ar 7,9 ballēm, savukārt darbu ar sūdzībām – ar 5,7 ballēm.

Katrā no šiem parametriem lidsabiedrība izrādījās pašā reitinga vidū.

Reitinga beigās izrādījās britu aviolīnija Thomas Cook Airlines, kuras ieguva 5,26 balles, britu easyJet ar 5,29 ballēm, Kuveitas Kuwait Airways – 5,40 balles, Dienvidkorejas Korean Air – 5,49 balles un īru zemo cenu lidsabiedrība Ryanair – 5,6 balles.

Ziņu lente
0