Putins: vietām par elkiem padara nacistu līdzskrējējus, bet KF aizsargās patiesos varoņus

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев на военном параде в честь 74-й годовщины Победы в ВОВ
Президент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев на военном параде в честь 74-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzrunājot klātesošos Sarkanajā laukumā 9.maijā, paziņoja, ka Krievija nekad neaizmirsīs karavīru vīrišķību un pašaizliecību Lielajā Tēvijas karā.

RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins Uzvaras parādē Maskavā paziņoja, ka uzvara pār fašismu ieņem īpašu vietu starp Krievijas tautas veikumiem. Viņš uzsvēra, ka Lielā Tēvijas kara gados veiktā varoņdarba vērtība un spēks ar katru gadu sajūtams aizvien asāk un patieso kara varoņu aizsardzība ir svēts pienākums apstākļos, kad vairākās valstīs nekaunīgi melo saviem bērniem par karu un nodod savus senčus.

Sarkanajā laukumā Maskavā notika militārā parāde par godu Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 74. gadadienai. Pirms svinīgā marša notika Krievijas prezidenta Vladimira Putina svētku runa.

Церемония возложения венков и цветов к памятнику Освободителям Риги в Пардаугаве, 22 февраля 2019 года - Sputnik Latvija
Neļausim izkropļot vēsturi: KF vēstnieks apsveica Latvijas iedzīvotājus Uzvaras svētkos

Valsts vadītājs atgādināja, ka padomju tauta kļuva par Eiropas tautu galveno atbrīvotāju, šī uzvara ir īpaša vietā starp vēsturiskajiem veikumiem.

"Mēs apzināmies mūsu tautas militārā triumfa nepārejošo vērtību. Tieši tas mūs aizsargāja, izglāba Dzimteni, kļuva par visas cilvēces cerību, atbalstu," teica Krievijas līderis.

Viņš atzīmēja, ka fašistiem, "šim nekaunīgajam spēkam pakļāvās daudzas valstis", un nesodītība, kas aizmigloja acis, iedvesa nacistiem domu – viņi spēs pakļaut arī PSRS.

"Viņi domāja, ka spēs tieši tāpat, dažu nedēļu laikā pakļaut arī Padomju Savienību, tūkstošgadīgo vēsturisko Krieviju. Neizdevās," uzsvēra prezidents.

Putins atgādināja, ka par uzvaru karā cīnījās visa PSRS tauta.

22 сентября 1940 года. Юные латвийские пионеры обещают Сталину хорошо учиться - Sputnik Latvija
Viedoklis
Staļins un pilsoņu samierināšanās ar vēsturi

"Kā viens no pirmajiem iebrucēju zemisko un pēkšņo triecienu sagaidīja Brestas cietokšņa garnizons. Viņi cīnījās līdz pēdējam, un atstāja pēctečiem uz citadeles sienām uzrakstus, no kuriem vēl šobaltdien aizraujas elpa," teica  Putins.

Šie vārdi, norādīja valsts vadītājs, skan kā zvērests, kā uzdevums: "Mirstu, bet nepadodos." Putins teica, ka šis uzdevums nav aizmirsts.

"Šo zvērestu pārņēmusi tagadējā Tēvzemes aizstāvju paaudze, tā ir krievu ieroču absolūtas neuzvaramības galvenā ķīla," teica prezidents.

Krievijas vadītājs atzīmēja, ka patieso kara varoņu aizsardzība ir svēts pienākums apstākļos, kad vairākās valstīs nekaunīgi melo saviem bērniem par karu un nodod savus senčus.

"Šodien mēs redzam, kā vairākās valstīs apzināti izkropļo kara notikumus, kā padara par elkiem tos, kuri aizmirsuši godu un cilvēcisko cieņu, kalpoja nacistiem, bezkaunīgi melo saviem bērniem, nodod savus senčus," teica Putins savā uzrunā Sarkanajā Laukumā.

"Mūsu svētais pienākums ir aizsargāt īstos varoņus. Mēs cienām visus uzvarētāju paaudzes veterānus," norādīja Putins un piebilda, ka Lielā Tēvijas kara veterāni šodien dzīvo dažādās valstīs, taču viņu varoņdarbu "nav iespējams nodalīt". "Mēs vienmēr godāsim jūs visus, slavināsim Uzvaru, kas bija un paliek viena visiem," apliecināja Putins.

Ziņu lente
0