Džuliana Asanža tēvs saista dēla arestu ar ASV dolāru un Ekvadoras parādiem

© Sputnik / Алекс МакнотонWikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs
WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Intervijā Austrālijas medijiem Džons Šiptons uzsvēra, ka Ekvadoras valdība, kuras vēstniecībā Londonā viņš dzīvojis pēdējos septiņus gadus, iemainījusi viņa dēlu pret kredītiem Amerikas valūtā.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Žurnālistiskās izmeklēšanas portāla WikiLeaks dibinātāja Džuliana Asanža tēvs Džons Šiptons saista sava dēla arestu ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) lielo kredītu Ekvadorai, kas piešķirts uzreiz pēc aresta.

< Portālā WikiLeaks dibinātāja Džuliana Asanža tēvs Džons Šiptons >

Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Džona Šiptona interviju telekanālam 60 Minutes Australia.

"Ekvadorai nav savas valūtas, tā izmanto ASV dolāru. Tā saņēma SVF kredītu, taču jūs nevarat saņemt SVF kredītu, ja to neapstiprinās ASV," paziņoja Asanža tēvs.

Intervijā Šiptons uzsvēra, ka Ekvadoras valdība, kuras vēstniecībā Londonā viņš dzīvojis pēdējos septiņus gadus, iemainījusi viņa dēlu pret kredītiem Amerikas valūtā.

Основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж - Sputnik Latvija
Simonjana nosauca Asanža arestu par pasaules liekulības uzvaru

Viņš pauda raizes, ka Asanžu izdos Savienotajām Valstīm un nekad neizlaidīs brīvībā.

Iepriekš bijušais Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patinjo sarunā ar RT komentēja situāciju ar WikiLeaks dibinātāju Džulianu Asanžu.

"Tas ir mūsu valsts cieņas aizskaršana, tā ir patvaļa – ļaut Lielbritānijas policijai ienākt mūsu vēstniecībā un izvilkt, izstiept cilvēku, kuram mēs devām patvērumu. Gan pēc mūsu Konstitūcijas, gan pēc starptautiskiem līgumiem ir aizliegts deportēt viņu, to sauc par nedeportācijas principu," pateica diplomāts.

Pēc viņa sacītā, tas ir pretrunā ar valsts likumiem: "Tas, ko Ekvadora ir izdarījusi, – tā ir mežonība no juridiskā viedokļa, kā arī no cieņas un Ekvadoras starptautisko attiecību neatkarības ziņā – valsts padevās kā vasalis."

Iepriekš ziņots, ka 2019. gada 11. aprīlī Džulianu Asanžu aizturēja Ekvadoras vēstniecības teritorijā Londonā saistībā ar Savienoto Valstu prasību par viņa izdošanu tām. Tiesa atstājusi viņu apcietinājumā.

Asanžs kļuva plaši pazīstams pēc vairākām publikācijām savā portālā WikiLeaks, tostarp par ASV kara noziegumiem Afganistānā un Irākā un par necilvēcīgiem apstākļiem, kādos atrodas ASV karagūstekņi un par terorismu aizdomās turamie nometnē Gvantanamo. Plašu rezonansi izraisīja arī ASV diplomātu slepenās dienesta sarakstes publicēšana.

Ziņu lente
0