Zaudējumi 70 tūkstoši eiro dienā: "Rīgas satiksme" vadītājs par Deglava tilta slēgšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovРемонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге
Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Ernests Saulītis brīdina, ka Deglava tilta slēgšanas rezultātā radīsies ne tikai sastrēgumi, bet arī milzīgi zaudējumi; viens trolejbusa maršruts, iespējams, tiks slēgts.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" pauda bažas par iekšlietu ministra lēmumu slēgt satiksmi pa Deglava pārvadu, raksta Skaties.lv.

"Rīgas satiksmes" pagaidu vadītājs Ernests Saulītis paredz milzu finansiālos zaudējumus, jo būs nepieciešami papildu reisi.

Slaulītis atbalsta Rīgas domes ieceri apstrīdēt ministra lēmumu.

"Septiņi reisi nāks papildus klāt, tas ir 10 000 eiro uz katru transportlīdzekli. Nu 70 000 dienā zaudējumi, būsim spiesti prasīt pilsētai, pilsēta prasīs no valsts!" paskaidroja Saulītis.

Saulītis uzsvēra, ka pats ir absolvējis Rīgas Celtniecības tehnikumu, un jau otrā kursa studentiem esot skaidrs, ka tilts ir drošs.

Patlaban pāri tiltam ved septiņi sabiedriskā transporta maršruti. Vienu trolejbusa maršrutu, iespējams, nāksies slēgt, pārējie dosies pa apkārtceļiem, atgādināja Mixnews.lv.

Vienlaikus vēl joprojām nav saprotams, kas atbildēs par satiksmes novirzīšanu.

Ремонтные работы на аварийном мосту на улице Деглава в Риге - Sputnik Latvija
No ceturtdienas tiks slēgts Deglava tilts

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens cer, ka to paveiks Rīgas domes Satiksmes departaments, taču tā vadītājs Emīls Jakrins uzsvēra: ja policija slēgs tiltu, tai jāorganizē satiksme.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens devis rīkojumu slēgt satiksmi pāri Deglava tiltam no 25. aprīļa, jo tas apdraud cilvēku dzīvību un veselību.

Aprīļa sākumā, turpinoties ceļu pārvada balstu remontam Deglava ielā, tika konstatēti iepriekš neparedzēti defekti, tāpēc būvdarbi ir apturēti līdz grozījumu iekļaušanai projektā. No 10. aprīļa stājies spēkā liegums izmantot tiltu transporta līdzekļiem, kuru masa pārsniedz 30 tonnas.

Ziņu lente
0