Igaunijas pilsētā ierēdņus pārsēdināja no automobiļiem uz skrejriteņiem

© Фото Keila linnСоветник по культуре Кейлаской мэрии Яанус Вяльямяэ
Советник по культуре Кейлаской мэрии Яанус Вяльямяэ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsētas varasiestādes nolēma pastāstīt par ekoloģiskā transporta priekšrocībām uz sava piemēra.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Igaunijas Keilas pilsētas pašvaldības ierēdņi vairs neizmantos automobiļus darījumu braucieniem apdzīvotās vietas robežas ietvaros, bet gan pārvietosies uz elektriskajiem skrejriteņiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Pagaidām Keilas mērija iepirkusi divus skrejriteņus. Pēc projekta iniciatora, kultūras padomnieka Jānusa Veljamē sacītā, viens skrejritenis ar mazām riepām ir paredzēts braukšanai pa cietu virsmu, bet otrs, ar masīvākām riepām, paredzēt braukšanai pa nelīdzenu zemi.

Энергетические объекты Крыма - Sputnik Latvija
Euronews: katru gadu netīra gaisa dēļ mirst pusmiljons eiropiešu

Pilsētas mērs Enno Fels pastāstīja, ka tādā veidā Keilas varasiestādes propagandē transportlīdzekļu priekšrocības, kuri nenodara kaitējumu apkārtējai videi. Tāpat, pēc viņa sacītā, tas ir viens no veidiem kā Keilas iedzīvotājus mudināt samazināt automobiļu braucienu skaitu.

"Patiesībā ekoloģiska uzvedība sākas ar maziem risinājumiem, un tā kā šobrīd prioritātē ir automobiļu satiksmes samazināšana, katrs no mums spēj nest savu ieguldījumu, tostarp arī mēs," paskaidroja Keilas mērs.

Kopējā abu elektrisko skrejriteņu cena sastāda 2500 eiro. Braukšanas attālums vienā uzlādes reizē sastāda 30-50 km. Ja projekts tiks atzīts par veiksmīgu, mērija ir gatava palielināt šāda dienesta transporta veida parku.

Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits arī pastāstīja par plāniem braukt uz darbu ar skrejriteni vai velosipēdu. Rīdzinieki, kas ir gatavi sekot viņa piemēram, var nomāt elektrisko skrejriteni.

Ziņu lente
0