Linkaits: Eiropas fondi beidzas, pārsēdīšos uz skrejriteni

© Sputnik / Алексей МальгавкоРазбитое дорожное покрытие
Разбитое дорожное покрытие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits pauda sajūsmu par Rīgas trolejbusu vadītāju meistarību un solīja ar siltā laika iestāšanos braukt uz darbu ar skrejriteni.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Naudas ceļu remontam Latvijā katru gadu kļūst arvien mazāk, tāda pati situācija veidojas arī Rīgā, pateica satiksmes ministrs Tālis Linkaits radio Baltkom intervijā.

"Naudas būs mazāk, Eiropas fondi beidzas. Arī Rīgā tādi pati situācija. Es katru dienu braucu uz darbu pa Čaka ielu, tāpēc izjūtu to uz sevis. Braucu ar trolejbusu, cilvēki jau ir pieraduši. Bet mani sajūsmina vadītāju meistarība, kuri apbrauc visas šīs bedres. Ar skrejriteni pagaidām ir pārāk auksts, taču kad kļūs siltāks, braukšu ar to vai ar velosipēdu. Ja dzīvo labā pilsētā, tad tas ir normāls transporta veids. Vakar biju Viļņā, tur aktīvi izmanto skrejriteņu un velosipēdu nomas punktus," pastāstīja viņš.

​Šoziem daudzi Latvijas politiķi sūdzējās par Rīgas ceļu stāvokli, uz kuriem biežo gaisa temperatūras svārstību dēļ izveidojās dziļas bedres. Rīgas dome skaidroja, ka ņemot vērā rīcībā esošo finansējumu galvaspilsētas ielas nav iespējams uzturēt labā stāvoklī. Atbildes kārtā Linkaits atgādināja, ka dome nav apguvusi 19 miljonus eiro valsts mērķu dotācijās.

Bez Eiropas fondiem Latvijas ceļu remonts patiešām kļūs ievērojami lēnāks: pērn uz to rēķina atremontēti 176,6 km Latvijas ceļu. Taču lielākie pērnā gada būvobjekti bija šosejas Jēkabpils – Rēzekne – Ludza – Terehova pārbūve posmā no Varakļāniem līdz Viļāniem un Vidzemes šosejas rekonstrukcija ceļa posmā no Rīdzenes līdz Bērzkrogam. Abi objekti saņēma Eiropas fondu līdzfinansējumu 85% apmērā.

Ziņu lente
0