NATO spēku Eiropā komandieris aicinājis paplašināt sakarus ar Krieviju

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aukstā kara laikā rietumvalstis un Krievija labāk saprata viens otra nodomus, apgalvoja ASV ģenerālis Kērtiss Skaparoti.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. NATO Apvienoto bruņoto spēku Eiropā komandieris ģenerālis Kērtiss Skaparoti uzskata, ka Rietumiem un Krievijai ir jāveido dialogs. Pretējā gadījumā iespējama bruņota konfrontācija, viņš paziņoja intervijā Associated Press.

Ģenerālis ir pārliecināts, ka "dialogs ir nozīmīgs savaldīšanas elements", jo pretinieki būs informēti viens par otra nodomiem un iespējām, tāpēc radīsies izredzes minimizēt konfliktu risku.

"Aukstā kara laikā mēs sapratām viens otra signālus. Mēs sarunājāmies. (..) Esmu noraizējies par to, ka šodien mēs viņus (krievus – red.) tik labi nepazīstam," Skaparoti teikto citēja Sputnik Lietuva.

Militārpersona apliecināja, ka nepieciešams plašāks dialogs ar Krieviju. "Tas garantētu, ka mēs saprotam viens otru un to, kāpēc mēs rīkojamies tā, kā rīkojamies," viņš skaidroja.

Запуск ракеты американского противоракетного комплекса THAAD, архивное фото - Sputnik Latvija
Krievijas Ārlietu ministrija seko ASV sistēmas THAAD izvietošanai Rumānijā

Pie tam Skaparoti ir pārliecināts, ka tamlīdzīgas sadarbības apjoms nedrīkst būt pārāk liels.

Pēdējā laikā rietumvalstu un Krievijas starpā pieaug spriedze. Cita starpā tā skaidroja ar NATO augošo militāro klātbūtni austrumu flangā, ko militārā alianse aizbildina ar "Krievijas radītajiem draudiem".

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka neplāno uzbrukumus nevienai alianses valstij. Krievijas ĀM uzsvēra, ka NATO izmanto dažu Eiropas valstu histēriju, lai dislocētu pēc iespējas lielāku skaitu militārās tehnikas un kontingenta Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0