Rīgas vicemērs brauks uz Maskavu attīstīt attiecības

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasПарящий мост в парке "Зарядье" и туристический теплоход на Москве-реке
Парящий мост в парке Зарядье и туристический теплоход на Москве-реке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vadims Baraņņiks, Rīgas vicemērs, dosies komandējumā uz Maskavu: Rīgas domes opozīcijai rodas jautājums, ko viņš tur darīs.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks dosies komandējumā uz Maskavu. Brauciens notiks no 17. līdz 20. aprīlim, vēsta Rus.lsm.lv.

Maskavā Baraņņiks piedalīsies Starptautiskajā transporta infrastruktūras attīstības nozares samitā. Izņemot dalību samitā, vicemērs veicinās attiecību attīstību starp Rīgu un Maskavu.

Starptautiskais transporta infrastruktūras attīstības nozares samits Maskavā tiks rīkots pirmo reizi. Šīs tikšanās ietvaros dalībniekiem stāstīs par Krievijas galvaspilsētas transporta sistēmu, kā arī veiks diskusijas par sabiedriskā transporta problēmām.

Нил Ушаков и Андрис Америкс - Sputnik Latvija
"Ārzemes palīdzēs": vētra sociālajos tīklos par Nila Ušakova balotēšanos EP

Tiek atzīmēts, ka šī gada jūnijā Stokholmā notiks cits starptautisks transporta jautājumu samits, taču uz to Baraņņiks braukt neplāno. Vicemērs skaidro situāciju, ka dalība Stokholmas samitā būs dārga.

Cik tieši izmaksās Baraņņika komandējums uz Maskavu, nav zināms. Taču jāatzīmē, ka viesnīcas izdevumus sedz pieņemošā puse un līdzi vicemērs vedīs suvenīrus 150 eiro vērtībā.

Pret Rīgas vicemēra komandējumu uz Maskavu iebilda Rīgas domes opozīcijas deputāti. Savus iebildumus viņi pamato ar to, ka Baraņņiks nav nedz jaunais līderis, nedz satiksmes lietu eksperts. Kaut gan citu, transporta jautājumos kompetentāku kandidātu, opozīcija nenosauca. Un nolēma vispār nebalsot Baraņņika brauciena jautājumā.

Taču, kā skaidro Rīgas mēra vietas izpildītājs Oļegs Burovs, kvoruma atļauja šāda veida darba braucienam arī nav nepieciešama. Tāpēc Baraņņiks brauks uz Maskavu.

Burovs un Ušakovs

Martā Rīgas dome pieņēma pašvaldības nolikuma grozījumus, kuri paredz vēl viena galvaspilsētas vicemēra amata izveidošanu. Pēc tam ārkārtas sēdē "Saskaņas" deputāts Baraņņiks tika iecelts Rīgas vicemēra amatā. Viņš bija vienīgais vicemēra amata kandidāts, viņa kandidatūru izvirzīja Nils Ušakovs, kurš tobrīd vēl nebija atstādināts no mēra amata.

Balsojumā piedalījās 47 deputāti. Par Baraņņika iecelšanu nobalsoja 32 deputāti, pret – 15, bet viena balss tika atzīta par nederīgu.

Iepriekš Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Latvijas Miroslavs Mitrofanovs, komentējot Rīgas mēra atstādināšanu, paziņoja, ka Baraņņiks ir "avatars", kurš paliks Rīgas domē, kad Ušakovs aizbrauks uz Briseli pēc EP vēlēšanām.

Ziņu lente
0