Venecuēla uzskata: ASV sankcijas ir noziegums pret cilvēci

© REUTERS/Carlos Garcias RawlinsПрезидент Венесуэлы Николас Мадуро целует флаг
Президент Венесуэлы Николас Мадуро целует флаг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Venecuēlas Nacionālās sapulces priekšsēdētājs Diosdado Kabeljo pauda pārliecību, ka ASV beigušies argumenti un tās vērš sankcijas pret Venecuēlu.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Jaunās pret Venecuēlu vērstās sankcijas, ko izsludinājušas ASV, ir jāatzīst par noziegumu pret cilvēci, paziņoja Venecuēlas Nacionālās sapulces priekšsēdētājs Diosdado Kabeljo, vēstīja Venecuēlas televīzija VTV.

ASV jaunās sankcijas pret divām kompānijām par Venecuēlas naftas piegādi Kubai un 34 PDVSA kuģiem tika ieviestas pēc opozīcijas kontrolētās Nacionālās asamblejas lūguma.

"Sankcijas ir cilvēktiesību pārkāpums, ko ANO jāuzskata par noziegumu pret cilvēci," – ir pārliecināts Kabeljo, kurs piedalījās kādā demonstrācijā Karakasā valdības atbalstam.

"Tie, kas atņem tautai ūdeni, gaismu, iespēju nopirkt ēdienu vai produktus, pastrādā noziegumu pret cilvēci," – paskaidroja politiķis.

Акция в поддержку лидера оппозиции Х. Гуаидо в Каракасе - Sputnik Latvija
ASV amatpersonas: Huana Gvaido arests kļūs par Venecuēlas prezidenta pēdējo kļūdu

Kabeljo piebilda, ka ASV beigušies argumenti un tās vērš sankcijas pret Venecuēlu.

"Nav tādas valsts pasaulē, kas pārkāptu cilvēka tiesības vairāk nekā ASV gan to teritorijā, gan aiz tās robežām," – uzsvēra deputāts.

21. janvārī Venecuēlā sākās masveida protesti pret valsts prezidentu Nikolasu Maduro, drīz vien pēc viņa inaugurācijas. Pēc nekārtību sākuma opozīcijas līderis Huans Gvaido nelegāli pasludināja sevi par valsts pagaidu vadītāju. Vairākas rietumvalstis ar ASV priekšgalā nekavējoties paziņoja, ka atzīst Gvaido. Savukārt Maduro norādīja, ka Gvaido ir ASV marionete. Krievija, Ķīna un virkne citu valstu atbalstīja N.Maduro – Venecuēlas leģitīmo prezidentu.

Ziņu lente
0