ASV amatpersonas: Huana Gvaido arests kļūs par Venecuēlas prezidenta pēdējo kļūdu

© Sputnik / Лео Альварес / Pāriet pie mediju bankasАкция в поддержку лидера оппозиции Х. Гуаидо в Каракасе
Акция в поддержку лидера оппозиции Х. Гуаидо в Каракасе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV paziņoja, ka Gvaido arests kļūs par Maduro "pēdējo kļūdu"

RĪGA, 6. aprilis – Sputnik. Venecuēlā ierosināta izmeklēšāna pret opozīcijas līderi Huanu Gvaido, kurš nelikumīgi pasludināja sevi par Venecuēlas pagaidu prezidentu. Iepriekš valsts Nacionālās sapulces Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Hulio Garsija Serpa informēja, ka ierosināts kriminālprocess pret Gvaido. To izskatīs valsts Augstākā tiesa un ģenerālprokurors. Otrdien Nacionālā sapulce pieņēma lēmumu anulēt Huana Gvaido parlamentāro imunitāti, vēsta RIA Novosti.

Opozīcijas līdera Huana Gvaido arests novedīšot "pie ļoti nopietnām sekām" un kļūšot par Venecuēlas valdības "pēdējo kļūdu", žurnālistiem brīfingā apgalvoja ASV administrācijas pārstāvis.

Митинг сторонников провозгласившего себя временным президентом страны лидера оппозиции Хуана Гуаидо в Каракасе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Iebrukuma risks Venecuēlā pieaug, un par to apsūdzēs Krieviju

"Huana Gvaido arests novedīs pie ļoti nopietnām sekām ne tikai no ASV , bet arī no starptautiskās sabiedrības puses... Eiropas valstis, Limas grupa un ASV ir likušas skaidri noprast, ka Huana Gvaido aresta (...) sekas būs graujošas Maduro. Tā būs viņa pēdējā kļūda. Mēs vērīgi sekojam," – klāstīja ierēdnis.

Šī gada 21. janvārī Venecuēlā sākās protesti pret ievēlēto prezidentu Nikolasu Maduro. Parlamenta spīkeris Huans Gvaido nelikumīgi pasludināja sevi par valsts pagaidu vadītāju. Virkne rietumvalstu ar ASV priekšgalā paziņoja, ka atzīst Gvaido par valsts prezidentu. Venecuēlas leģitīmais prezidents Maduro nosauca Gvaido par ASV marioneti. Krievija, Ķīna, Turcija un virkne citu valstu atbalstīja Maduro kā valsts likumīgo prezidentu.

Ziņu lente
0