Krievijas kara lidmašīna veikusi ASV militāro bāzu pārbaudi

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasВстреча самолёта Ту-154М «Ижма» в аэропорту "Толмачево"
Встреча самолёта Ту-154М «Ижма» в аэропорту Толмачево - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas lidmašīnas Tu-154M ekipāža novēroja poligonu NTTR, kodolieroču rūpnīcu Jukafletā un citus militāros objektus Savienoto Valstu teritorijā.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīna Tu-154M LK-1 pārlidojusi pār ASV teritoriju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties un monitoringa resursu dati.

Portāls The Drive informēja, ka lidaparāts ar fotogrāfijas un radiolokācijas monitoringa iekārtām devies novērošanas lidojumā saskaņā ar Atvērto debesu līgumu.

Разведывательный самолет Boeing OC-135B  - Sputnik Latvija
ASV GKS lidmašīna nolidoja virs Krievijas teritorijas

Tu-154M pacēlās gaisā no Greitfolzas aviobāzes Montanas štatā un vairākas stundas kursēja valsts rietumos – Nevadā un Kalifornijā. Piemēram, lidmašīna tuvojās aviācijas bāzēm Lemoore, China Lake un poligonam Fort Irwin, kā arī pārlidoja pāri Edvardsa, Krīčas un Nellisas bāzu teritorijām.

Pēc tam lidmašīnas ekipāža veica novērojumus virs poligona NTTR un kodolieroču rūpnīcas Jukafletā. Mediji informēja, ka laineris pietuvojies arī 51. zonai – Edvarda gaisa kara bāzes vienībai. Lielāko daļu lidojuma gaisa kuģis veica vairāk nekā četru kilometru augstumā virs zemes. NTTR rajonā lidojuma augstums tika palielināts līdz nepilniem deviņiem kilometriem.

Monitorings tika veikts EDSO dalībvalstu Atvērto debesu līguma ietvaros, kas tika parakstīts 1992. gadā. Tas kļuva par vienu no pasākumiem uzticības nostiprināšanai Eiropā pēc aukstā kara. Tas dāvā tiesības veikt izlūkošanas lidojumus citu līguma dalībvalstu gaisa telpā un vākt informāciju par bruņotajiem spēkiem. Līgums darbojas kopš 2002. gada, to parakstījušas lielākā daļa NATO valstu, Krievija, Baltkrievija, Ukraina, Gruzija, Bosnija un Hercegovina, kā arī neitrālās valstis – Zviedrija un Somija.

Ziņu lente
0