Neloģiskā loģistika: "Rosseļhoznadzor" aizliedza caur Latviju reeksportētos ābolus

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийские яблоки
Латвийские яблоки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Imports ir aizliegts "sakarā ar augstu risku "sankciju" produkcijas ievešanai Krievijas teritorijā tranzītā caur Baltkrieviju, kā Turcijā ražotu produkciju".

RĪGA, 26. marts – Sputnik. "Rosseļhoznadzor" ir gatavs palīdzēt turku kolēģiem noteikt ābolu patieso izcelsmi, kuri tiek piegādāti Krievijai, tiek ziņots iestādes mājaslapā.

"Gaidāmās vizītes mērķis – informācijas patiesīguma pārbaude, kura ir norādīta Baltkrievijas Republikas Valsts galvenās sēklkopības, karantīnas un augu aizsardzības inspekcijas Galvenās pārvaldes dokumentos, veicot Turcijas izcelsmes svaigo ābolu reeksportu uz Krievijas Federāciju, kā arī ziņas par norādītās produkcijas loģistikas pārvietošanās ceļiem no Baltkrievijas Republikas uz Krieviju cauri Eiropas Savienībai," - teikts "Rosseļhoznadzor" paziņojumā.

Колбаса - Sputnik Latvija
Krievijā iznīcināti simtiem kilogramu desu un siera no Baltijas valstīm

No 22. marta iestāde aizliegusi Turcijas ābolu ievešanu Krievijā caur Baltkrieviju "sakarā ar augstu risku "sankciju" produkcijas ievešanai Krievijas teritorijā tranzītā caur Baltkrieviju, kā Turcijā ražotu produkciju".

Saskaņā ar dienesta datiem no Baltkrievijas joprojām tiek ievesta produkcija ar reeksporta fitosanitārajiem sertifikātiem, kuros noradīta nepatiesa informācija par izcelsmes valsti.

Piemēram, martā tika atzīmēts straujš svaigu ābolu piegādes pieaugums Krievijā, kuri, saskaņā ar dokumentiem, tika izaudzēti Turcijā. Tāpat produkcija tika pavadīta ar Baltkrievijā izsniegtajiem reeksporta fitosanitārajiem sertifikātiem. Taču tika atzīmēta neloģiska produkcijas loģistikas kustība, kura, tā vietā, lai pa tiešo ienāktu Novorosijskas ostā no Turcijas, šķērsoja sekojošu maršrutu: Turcija – Latvija – Baltkrievija – Krievija.

Šis maršruts izraisa "Rosseļhoznadzor" šaubas par šādu piegāžu legālumu un neuzticību datiem, kuri norādīti Baltkrievijas reeksporta sertifikātos.

Ziņu lente
0