Politologs: ASV aktīvi apbruņo Baltijas valstis ar noteiktu mērķi

© Photo из личного архиваОлег Глазунов, эксперт ассоциации военных политологов, доцент кафедры политологии и социологии РЭУ им. Плеханова
Олег Глазунов, эксперт ассоциации военных политологов, доцент кафедры политологии и социологии РЭУ им. Плеханова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, kas patiesībā slēpjas aiz Vašingtonas nodoma palielināt finansiālo un militāro atbalstu valstīm, kas robežojas ar Krieviju, viedokli pauda Militāro politologu asociācijas eksperts, Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas katedras docents Oļegs Glazunovs.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. ASV Valsts departamenta budžeta projekts 2020. finanšu gadam paredz finansējuma palielināšanu militārās palīdzības programmām ārvalstim, ieskaitot Ukrainu, Gruziju un Baltijas valstis. Dokumenta autori to pamato ar nepieciešamību stāties pretī "Krievijas ietekmei un agresijai".

Intervijā portālam Sputnik Igaunija Oļegs Glazunovs atzīmēja, ka ASV palielina militāro projektu finansēšanu Gruzijā, Baltijā un citās valstīs, kas robežojas ar Krieviju, tikai ar vienu mērķi – ja aukstais karš pārvērtīsies par "karsto", šīs valstis kļūs par galveno triecienspēku.

"ASV nav tik dumjas, lai karotu ar Krieviju savām rokām, tāpēc tās apbruņo Gruziju, Ukrainu, Baltijas valstis," – uzsvēra eksperts.

Viņš atgādināja, arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina teikto – iepriekš viņš pastāstīja, ka ārvalstu izlūkdienestu aktivitāte Krievijas teritorijā pēdējā laikā ir manāmi pieaugusi. Šī iemesla dēļ, uzskata Glazunovs, amerikāņi pieļauj, ka aukstais karš, kas patlaban saskatāms kā līgumu laušana un ekonomiskās sankcijas, vienā brīdī var pārvērsties par "karsto karu".

Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV jaunā kiberstratēģija: par varu visā pasaulē atklātiem vārdiem

Iepriekš vēstīts, ka 2020. gadā ASV Valsts departaments plāno piešķirt no sava budžeta vairāk nekā 660 miljonus dolāru cīņai ar "Krievijas ietekmi" Eiropā, Eirāzijā un Centrālāzijā. ASV valsts sekretāra vietnieks Džons Sallivans apgalvoja, ka cīņa ar "Krievijas ietekmi" vairākos reģionos ir prioritārs virziens resora budžetā.

Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, cik bīstami ir paranoidāli paziņojumi par šķietamajiem "Krievijas draudiem". Aizbildinoties ar iedomātas "Krievijas agresijas savaldīšanu" NATO ar ASV atbalstu jau vairākus gadus paplašina militārās tehnikas un bruņoto spēku vienības, kas dislocētas pie Krievijas robežām. Pie tam Krievijas valdība jau vairākkārt ir norādījusi, ka valsts nelolo agresīvus nodomus un plānus uzbrukt kādai NATO valstij.

Ziņu lente
0