Miroslavs Mitrofanovs: Latvija apsteidza Trampu

© REUTERS / Ints KalninsПограничники с собакой патрулируют границу Латвии и России
Пограничники с собакой патрулируют границу Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žoga uz Latvijas un Krievijas robežas būvniecības mērķis nav politisks, bet praktisks.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Žoga uz Latvijas un Krievijas robežas  pamatmērķis ir cīņa ar kontrabandu un nelegālo migrāciju, pastāstīja Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs RIA Novosti.

Latvijas valdība pirmdien paziņoja par 93 kilometrus gara stiepļu žoga būvniecības pabeigšanu uz robežas ar Krieviju, tā augstums dažos posmos sasniedz 2,7 metrus.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Latvija ir uzbūvējusi 93 kilometrus garu žogu uz robežas ar Krieviju

Mitrofanovs pajokoja, ka šādā veidā Latvijā piepildījās ASV prezidenta Donalda Trampa sapnis, kurš jau vairākus gadus cenšas panākt sienas celtniecību uz robežas ar Meksiku, tādēļ nopietni konfliktējot ar Demokrātisko partiju.

"Latvija ir apsteigusi prezidentu Trampu un pirmā uzbūvējusi sienu uz robežas! Taču, runājot nopietni, tad nevajadzētu pārspīlēt šī notikuma nozīmīgumu. Kopā ar parlamentāro delegāciju es apmeklēju šo robežas posmu vēl pirms būvniecības uzsākšanas. Robežsargi sūdzējās par biezu mežu, bezgalīgiem purviem, lieliem attālumiem un fizisku neiespējamību reaģēt uz sensoriem, kas signalizē par robežas šķērsošanu," - sacīja deputāts.

Pēc viņa vārdiem, žogs bija vajadzīgs arī no praktiskiem apsvērumiem.

"Parasti trauksmes cēlonis bija zvēri, bet regulāri gadījās arī kontrabandisti, īpaši nepatīkami ir vjetnamiešu nelegālu pavadoņi, arī nelegāļu grupas, kuras pēc tam centās nokļūt līdz Rietumeiropai. Kaut kas ar šo robežu bija jādara. Mēs nepalielinām robežsargu štatu. Uzcelām fizisku šķērsli – žogu," - teica Mitrofanovs.

Пункт пропуска Терехово на латвийско-российской границе - Sputnik Latvija
Uz Krievijas un Latvijas robežas 2020. gadā tiks organizētas padziļinātas pārbaudes

Pēc viņa vārdiem, ir jāpārbauda, vai žoga būvniecības laikā netika iesaistītas korupcijas shēmas.

"Man šajā sakarā būtu interesanti uzzināt, kāda ir nožogojuma vērtība salīdzinājumā ar analoģiskām būvēm citās valstīs. Bieži vien gadās, ka Latvijā šādas būves grimst korupcijā un tām piemīt neprātīga sākotnējā tāme. Es priecāšos uzzināt, ka šoreiz tas nav noticis," - teica Mitrofanovs.

Ģenerālvienošanās "Par valsts robežas zonas infrastruktūras būvniecību gar Latvijas un Krievijas robežu" tika noslēgta 2015. gadā. Projekts aptver visus 283,6 kilometrus robežas.

Ziņu lente
0