Poļu karavīrs nosauca Kaļiņingradas apgabalu par Krievijas "biedēkli"

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasПуск противокорабельной ракеты БРК "Бал" в рамках учений "Запад-2017"
Пуск противокорабельной ракеты БРК Бал в рамках учений Запад-2017  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reģions ir aizsardzības robeža ar jaunākās paaudzes iekārtām, uzskata Vžoseks.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Poļu karavīrs, rezerves pulkvedis Mareks Vžoseks nosauca Kaļiņingradas apgabalu par Krievijas "biedēkli" tur izvietoto ieroču dēļ. Par to vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz poļu medijiem.

Pēc Vžoseka sacītā, pēdējā laikā Krievija palielina militārās tehnikas skaitu pie savām rietumu robežām. Piemēram, šīs nedēļas sākumā pretgaisa aizsardzību Kaļiņingradas apgabalā pastiprināja ar S-400 "Truimf" pulku. Tāpat poļu karavīrs minēja, ka mēneša sākumā Krievijas mediji ziņoja par iznīcinātāju Su-27 pārvešanu reģionā, atbildot uz NATO spēka pieaugumu.

Комплекс ПВО С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Kaļiņingradas apgabalā ieradies S-400 pulks

"Kaļiņingradas apgabals <…> ir tāda aizsardzības robeža ar jaunākās paaudzes iekārtām. <…> Krievi izmanto to kā biedēkli," - sacīja viņš.

Vžoseks piebilda, ka reģions kļuvis par Maskavas "acīm un ausīm". Tāpat rezerves pulkvedis atzīmēja, ka Krievija ne vien tiecas aizsargāt Kaļiņingradas apgabalu, bet arī vēlas kontrolēt teritorijas ārpus tās robežām.

Pērnā gada maijā izdevums National Interest nosauca "līdz zobiem bruņotu Kaļiņingradu" par NATO ļaunāko murgu. Medijs atzīmēja, ka Krievijas raķetes un kuģi, kuri dislocēti reģionā, ievērojami pārspēj Amerikas un Eiropas spēkus.

Pentagons pauda raizes sakarā ar raķešu kompleksu "Iskander" parādīšanos Kaļiņingradas apgabalā un paziņoja, ka tiem ir destabilizējošs raksturs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Maskava nevienam nedraud un negrasās nevienam uzbrukt, taču tai ir tiesības izvietot bruņojumu jebkurā vietā tās teritorijā. Valsts Domes deputāts Jurijs Švitkins atzīmēja, ka Krievijas savu robežu aizsardzības darbības notiek ar absolūtu starptautiskā likuma normu ievērošanu.

Ziņu lente
0