Kaļiņingradas apgabalā ieradies S-400 pulks

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasКомплекс ПВО С-400 "Триумф"
Комплекс ПВО С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamās nedēļas nogalē Kaļiņingradas apgabalā gaisa telpas apsardzes dežūrās iesaistīsies zenītraķešu sistēma S-400.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Kaļiņingradas apgabala pretgaisa aizsardzības sistēma pastiprināta ar jaunās sistēmas S-400 "Triumf" pulku, vēsta RIA Novosti.

"Kaļiņingradas apgabala pretgaisa aizsardzības sistēma pastiprināta ar tālā darbības rādiusa zenītraķešu sistēmas S-400 "Triumf" pulka sistēmu, kas nodots Baltijas flotes rīcībā valsts aizsardzības pasūtījuma ietvaros," – informēja Baltijas flotes preses dienests.

Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Zviedrijas gaisa spēkiem nepieciešama izlūkošana Kaļiņingradas apkaimē

Zenītraķešu sistēma ieradusies pastāvīgās dislokācijas punktā no poligona "Kapustin Jar" Astrahaņas apgabalā. Kā vienmēr tamlīdzīgās situācijās, pirms pārdislokācijas sistēma sekmīgi pārbaudīta.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atgādināja, ka NATO konsekventi paplašina militāro potenciālui Baltijas valstīs, Austrumeiropā un Dienvideiropā. Šī iemesla dēļ Krievija ir spiesta spert atbildes soļus. Piemēram, rietumu virzienā līdz gada beigām Baltijas flotē tiks saformēts tanku pulks un raķešu divīzija, Rietumu kara apgabala sastāvā parādīsies mobilās rezerves zenītraķešu pulks, 20. armijā – vēl divi pulki. S.Šoigu norādīja, ka mobilās rezerves zenītraķešu pulks ļaus par 40% palielināt militāro un valsts objektu aizsardzības efektivitāti Baltijas operatīvajā virzienā.

ZRS S-400 "Triumf", kas uzņemta bruņojumā 2007. gadā, spēj atvairīt visu mūsdienu un perspektīvo gaisa uzbrukuma līdzekļu uzbrukumus, arī stratēģiskos bumbvedējus, ballistiskās un spārnotās raķetes. Kompleksa iespējas ļauj pārtvert mērķus, kas pārvietojas ar ātrumu līdz 4,8 km/sek., rādiusā līdz 400 km un līdz 30 km augstumā.

Российские зенитчики расстреляли кабанов из С-400 Триумф - видео - Sputnik Latvija
Video
Krievijas zenītartilēristi apšauda "mežacūkas" ar S-400 "Triumf"

Analītiķi uzskata, ka ZRS S-400 kopā ar tādām sistēmām, kā OTRK "Iskander" un "Bastion" klases krasta pretkuģu kompleksiem, ir svarīga loma Krievijas BS jaunajā koncepcijā, kas Rietumos pazīstama kā "Piekļuves lieguma zona". Tās pamatā ir tēze, ka NATO bruņotie spēki nevar atrasties un pārvietoties aizlieguma zonas sistēmu darbības rādiusā bez nepieņemamu zaudējumu riska.

Iepriekš Baltijas valstu valdības vairākkārt paudušas bažas par Krievijas zenītraķešu kompleksu dislokāciju Pleskavas un Kaļiņingradas apgabalu teritorijā. Taču Krievija uzsvēra, ka bruņojuma pārdislokācija Krievijas teritorijā notiek ar mācību mērķiem un valsts ziemeļrietumos bruņojums dislocēts tikai aizsardzības mērķiem.

Ziņu lente
0