Bijušais Ukrainas ministrs paziņoja, ka Porošenko gatavojas bēgt no valsts

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas līderis deklarējis milzīgus ienākumus, kuri pēdējā gada laikā pieauguši 80 reizes, paziņoja politiķis.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Bijušais Ukrainas ekonomikas ministrs Vladimirs Lanovojs paziņoja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko speciāli ievelk karadarbības Donbasā lai gūtu lielāku labumu un gatavojas bēgšanai no valsts pēc vēlēšanām, vēsta Sputnik Lietuva.

Лидер фракции Батькивщина Юлия Тимошенко на заседании Рады - Sputnik Latvija
Timošenko paziņoja, ka Porošenko ir jānocērt roka

Par to viņš pastāstīja savā rakstā izdevumam "Glavred".

Lanovojs nosauca partijas "Batkivščina" vadītājas Jūlijas Timošenko iniciatīvu par Porošenko impīčmenta procedūras uzsākšanu par savlaicīgu un pareizu. Tāpat viņš atzīmēja, ka kara ievilkšana nes Ukrainas līderim milzīgus ienākumus pateicoties zādzībai no aizsardzības budžeta.

Pēc viņa sacītā, armijas finansējuma palielinājums noved vienīgi pie to uzņēmumu ienākumu pieauguma, kuru beneficiāri ir Porošenko un viņa biznesa partneri. Turklāt, par labu komercijai jaunāko izstrādājumu vietā rūpnīcas izgatavo "morāli neveiklus padomju laiku ieročus", jo to ražošana sen jau ir sakārtota.

"Pastāv arī cits notikumu attīstības variants. Kļuvis zināms par viņa vēlmi pārdot Ļeņina vārdā nosaukto kalvi. Līdz ar informāciju par viņa deklarētiem milzu ienākumiem, kuri gada laikā pieauguši 82 reizes, tas ļauj secināt par viņa gatavošanos bēgt no Ukrainas, jo viņam nav izredžu uzvarēt vēlēšanās," - paziņoja bijušais ministrs.

Pretējā gadījumā viņam nāksies atbildēt par vairākiem valsts Konstitūcijas pārkāpumiem.

Пресс-конференция Юлии Тимошенко во Львове - Sputnik Latvija
Timošenko paziņoja, ka Porošenko gūst peļņu no konflikta Donbasā

Iepriekš Timošenko paziņoja, ka nepiešķirs "indulģenci" esošajam Ukrainas līderim gadījumā, ja viņa uzvarēs prezidenta vēlēšanās. Politiķe apsūdzēja Porošenko vēlētāju uzpirkšanā un paziņoja par Porošenko impīčmenta procedūras uzsākšanu pēc publicētās žurnālistu izmeklēšanas par zagšanas gadījumiem armijā.

Prezidenta vēlēšanas Ukrainā notiks 31. martā. Valsts vadītāja amatam pretendē 43 kandidāti. Porošenko reitings sastāda nedaudz vairāk nekā 20%. Saskaņā ar sabiedrības viedokļa aptauju vairāku mēnešu garumā līderpozīciju ieņēma Timošenko, taču janvārī lielākā daļa ukraiņu pauda atbalstu šovmenam Vladimiram Zeļenskim, un Timošenko noslīdēja trešajā vietā.

Ziņu lente
0