Vaikule domā latviski, mīl ASV un gaida labu cenu par māju

© Sputnik / Оксана ДжаданЛайма Вайкуле прибывает на выставку сценических нарядов к фестивалю Laima Rendez Vous Jūrmala 2017
Лайма Вайкуле прибывает на выставку сценических нарядов к фестивалю Laima Rendez Vous Jūrmala 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savu dzimšanas dienu Laima Vaikule svinēs ar koncertu Rīgā.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Dziedātāja Laima Vaikule šogad svinēs savu 65. dzimšanas dienu. Pirmo reizi pēc ilgiem gadiem māksliniece par godu savai jubilejai sniegs koncertu dzimtenē – marta beigās "Arēnā Rīga". Jubilejas priekšvakarā māksliniece devusi vairākas intervijas, kurās pastāstīja, kas skatītājus gaida viņas solo koncertā, kāpēc viņa mīl Ameriku, taču neaizmirst latviešu valodu, par Jaungada pārraidēm Krievijā un savā mājā Jūrmalā.

Īpašs koncerts

Intervijā rus.tvnet.lv Laima Vaikule pastāstīja, ka nekad savu dzimšanas dienu nesvin plaši, taču šoreiz nolēmusi pieļaut izņēmumu un par godu jubilejai organizēt lielu koncertu Rīgā.

Продюсер Иосиф Пригожин - Sputnik Latvija
Intervija
Latvija – barbariska, "sovokā" iestrēgusi valsts: krievu producenta Prigožina skatījums

"Man ienāca prātā, ka nebūtu par ļaunu nosvinēt par visiem šiem gadiem, ko neesmu svinējusi. Lūk tā, ar plašu auditoriju. Un tas iespējams tikai solo koncertā," – teica dziedātāja.

Viņa piebilda, ka koncertā piedalīsies arī citi mākslinieki, ar kuriem viņa dziedās duetos. Koncertā uzstāsies Intars Busulis, Jānis Stibelis, Lauris Reiniks, rokgrupa Dagamba, ukraiņu Freedom Ballet.

"Visa koncerta tēma ir mana dzīve, mani draugi un publika… varētu teikt, tāda neliela grēksūdze," – teica Vaikule.

Savā dzimšanas dienā (31. martā) Vaikule būs lidmašīnā – viņa lidos uz Argentīnu, lai dejotu tango ar vietējiem iedzīvotājiem, atzinās māksliniece.

Domāju latviski

Vaikule pastāstīja arī par savu saikni ar Latviju. Intervijā avīzei "Segodņa" dziedātāja atklāja: lai arī viņai neizdodas bieži sazināties dzimtajā valodā, viņa tomēr domājot latviski.

"Man taču vecāki ir latvieši. Tāpēc domāju latviski. Teikšu, ka vienmēr smejos: krieviski vēl neesmu iemācījusies, bet latviski esmu jau aizmirsusi," – atzina Vaikule.

Dziedātāja piezīmēja, ka dzimtā valoda ir ļoti svarīga un jāpanāk, lai tā neizzustu. Šajā kontekstā Vaikule pastāstīja žurnālistiem, kā viņā Amerikā sacerējusi krievu dziesmu savu deju pavadījumam.

"Un pēkšņi es pazaudēju vārda "mīlu"nozīmi. Nezināju, kā pateikt "mīlu". Tad es nobijos. Labi, ka līdzās bija cilvēki, kuri runāja krieviski, es viņiem teicu: "Ātri sakiet vārdu, sakiet, es to pazaudēšu!" Es brīvi runāju krieviski. Taču bija tāds brīdis... Tad sapratu, ko nozīmē, kad valoda nav dzimtā," – viņa teica.

… un mīlu Ameriku

Gada sākumu Vaikule pavadījusi ASV, ar šo valsti viņai daudz kas ir saistīts.

Лайма Вайкуле - Sputnik Latvija
Vaikule: Jūrmala zaudējusi to, kas bija padomju laikā, bet jaunajam vajadzīga nauda

"Ļoti mīlu Ameriku. Tur viss ir tā sakārtots, visi likumi un viss, kas tur noticis, notiek un notiks. Viss ir tā pārdomās, ņemot vērā cilvēka būtību, viņa raksturu," – savas domas pauda Vaikule.

Viņa paskaidroja, ka ASV ir "izdevīgi būt labam, pozitīvam". Tur valsts stimulē cilvēkus mācīties, nodarboties ar labdarību, uzturēt mājas sakoptas, sekot savai veselībai. Daudz ko no tā stimulē nodokļu atlaides.

Vaikule atzīmēja, ka jau pirms 20 gadiem zinājusi: viņa vēlas aizbraukt uz ASV un dziedāt tur ar labākajiem mūziķiem pasaulē.

Maskavas "zilās uguntiņas" un māja Jūrmalā

Vaikule komentēja arī pērno skandālu, kas bija saistīts ar viņas izteikumiem: viņa neuzstāsies Krimā, jo māksliniekiem no Eiropas tas esot aizliegts. Medijos parādījās informācija par to, ka, iespējams, tāpēc Vaikule nav piedalījies Jaunā gada muzikālajās pārraidēs Krievijā. Dziedātāja atklāja, ka iemesls bijis citāds.

Laima. Rendez-Vous. Jūrmala 2018 festivāla viesi - Sputnik Latvija
"Laima. Rendez-Vous. Jūrmala 2018" festivāla sarkanais paklājs

"Mana mīlestība pret draudzību panāca to, ka man nācās aizbraukt Jaunajā gadā, un manis nebija valstī. Tāpēc es nepiedalījos uzņemšanā. Patiesībā esmu filmējusies tik daudz, ka, šķiet, es to kompensēšu, ja arī vienu gadu nefilmēšos," – skaidroja Vaikule.

Pērn paklīda arī baumas par to, ka Vaikule pārdod savu māju Jūrmalā un pamet Latviju. Māksliniece paziņoja, ka tas neatbilst patiesībai.

"Ilgus gadus man piedāvā dažādas naudas summas, lai es pārdotu savu māju. Pagaidām neviens mani nav pārsteidzis, tāpēc šajā mājā dzīvoju pati. Pat manu suni sauc Amy WhiteHouse – par godu manam baltajam namam. Paies ilgs laiks, lai uzceltu tādu pašu, tāpēc pagaidām esmu šeit," — noslēgumā piebilda Vaikule.

Ziņu lente
0