Krievija fiksējusi trīs miljonus kiberuzbrukumu no ASV

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā Krievijas prezidenta preses sekretārs informēja par lielu skaitu kiberuzbrukumu no ASV.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Pirms dažām dienām Krievija fiksējusi trīs miljonus kiberuzbrukumu savām IP adresēm no ASV teritorijas, informēja Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs, vēsta RIA Novosti.

"Tas nevienam nav zināms, taču tā ir patiesība. Vai šodien man vēl jāsaka, ka ASV iejaucas Krievijas Federācijas iekšējās lietās?" – viņš jautāja.

Antonovs piebilda, ka plāno apspriest šo jautājumu ar amerikāņu diplomātiem.

Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV jaunā kiberstratēģija: par varu visā pasaulē atklātiem vārdiem

Aizvadītajā nedēļā Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nāca klajā ar analoģisku informāciju – viņš pastāstīja par "milzīgu skaitu kiberuzbrukumu" no ASV. Šādi viņš komentēja amerikāņu mediju publikācijas par to, ka Sanktpēterburgas "Interneta pētījumu aģentūrai" bloķēta piekļuve internetam.

Iepriekš ASV avīze Washington Post un telekanāls NBC ziņoja, ka ASV kiberspēki starpvēlēšanu laikā 2018. gadā "atslēguši" Krievijas kompāniju no tīmekļa.

Avīzes rīcībā esošā informācija liecina, ka tas bijis pret Krieviju vērstās uzbrukuma kiberkampaņas pirmais posms ar mērķi novērst domājamos mēģinājumus iejaukties balsošanas gaitā.

Telekanāls atklāja, ka Donalds Tramps "personīgi atbalstījis" šo kiberuzbrukumu – "agresīvāko patlaban zināmo administrācijas soli cīņā pret Krievijas iejaukšanos".

Lieta par "Krievijas iejaukšanos"

ASV jau vairākkārt apsūdzējušas Krieviju par iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gadā. Izmeklēšanu šajā lietā vada speciālais prokurors Roberts Millers un abas Kongresa palātas. Apsūdzības par iejaukšanos un Donalda Trampa sakariem ar Maskavu noliedz gan Baltais nams, gan Kremlis. Krievija norāda, ka tās nav pierādītas, savukārt Tramps dēvē par "raganu medībām".

Ziņu lente
0