Viedoklis

Krievijā atrasta jauna Anglijas karaliene. Ģeopolisks feļetons

© Sputnik / Виталий ПодвицкийВ России нашли новую королеву Англии
В России нашли новую королеву Англии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No Krievijas nāk sataucošas ziņas, vēsta Washington Post, Wall-Street Journal, BBC un visi pārējie brīvo un demokrātisko mediju rupori.

Krievijas iedzīvotājus tik ļoti iedvesmojis venecuēliešu jaunieša Huana Gvaido piemērs un atbalsts, ko tam sniegušas dažādas valstis, ka viņi sākuši masveidā pasludināt sevi par dažādu valstu pagaidu vadītājiem. Galu galā, vai tad viņi būtu sliktāki, vai, portālā RIA Novosti ziņo Igors Romanovičs.

Jaunākie dati liecina, ka jau trīs simti piecpadsmit cilvēki pasludinājuši sevi par Francijas prezidenta pienākumu izpildītājiem, simt četrpadsmit – Japānas premjerministra, divsimt sešdesmit – ASV prezidenta, deviņdesmit pieci – Vācijas kanclera pienākumu pildītājiem, pieci cilvēki paziņojuši, ka būs Kuveitas kroņprinči, bet viena pensionāre no Saratovas – Lielbritānijas karaliene.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps uzvar Venecuēlu. Pierobežas feļetons

Ārlietu ministrijā darbs rit dienām un naktīm – speciālisti reģistrē kandidātus un nosūta viņu pases datus pagaidām vēl likumīgajām minēto valstu valdībām ar prasību organizēt ārkārtas vēlēšanas 24 stundu laikā.

Rietumu analītiķi ar augošu satraukumu atzīmēja: lai arī RT par līderu politiskajām programmām un paziņojumiem stāsta ironiskā formā, šo valstu elektorāts reportāžas noskatās ar aizvien lielāku vērību un interesi.

Piemēram, Francijas prezidenta pienākumu izpildītāja Jevgēņija Kudrjavceva, piektās kategorijas virpotāja no Čeļabinskas, uzrunu, kurā viņš stingri apsolīja pielikt punktu Makrona diktātam, atjaunot Francijā demokrātiju, cilvēktiesības un bezmaksas ieraušanu, noskatījušies vairāk nekā desmit miljoni franču.

Jau nākamajā dienā Parīzes ielās manīti plakāti "Eižens le Kudrī – mūsu prezidents!"

Soli tālāk spēra Japānas premjerministra pienākumu izpildītājs, briežkopis Bergens Bittahovs, kurš pie sava vectēva-šamaņa kapa nozvērējās, ka panāks Japānas iestāšanos Sahas Republikas teritorijā ar autonoma ulusa statusu, jo Sahā nav ne zemestrīču, ne cunami, ne amerikāņu bāzu, un pēc platības Jakutija pārspēj Argentīnu. Japāņu vidū sākās dzīvas diskusijas, tirdzniecības centros Tokijā strauji pieauga pieprasījums pēc kažokādas untēm un ar pērlītēm izšūtām parkām. Kompānijas Toyota un Nissan nekavējoties paziņoja, ka savu automašīnu jaudu turpmāk norādīs briežspēkos.

Капитолий (1929 г.) в исторической части Гаваны - Sputnik Latvija
Ne tikai Venecuēla: ASV ir gatavas mainīt varu vēl divās valstīs

No abiem jaunizceptajiem politiķiem neatpalika arī pārējie prezidentu, kancleru un premjeru pienākumu izpildītāji.

Radusies kritiska situācija divvaldības jomā. Pašreizējie līderi mēģināja pieņemt lēmumus, taču tos kā nelikumīgus un vardarbīgus nekavējoties apstrīdēja pienākumu izpildītāji.

ASV pieprasīja tūlītēju ANO Drošības padomes sēdi.

Krievija, Ķīna un Francijas prezidenta pienākumu izpildītājs Ežens le Kudrī ar Lielbritānijas karalienes Ivanovnas I atbalstu paziņoja, ka šāda prasība ir nepamatota, un ieteica pagaidām vēl strādājošajam prezidentam Trampam atteikties no spiediena jautājumos, kas skar demokrātiskās tiesības un brīvības.

Venecuēla visiem izkrita no prāta – pēkšņi visiem bija daudz svarīgākas lietas darāmas.

Pa Zemi platiem soļiem gāja īstā demokrātija, palaista brīvē ar ASV Valsts departamenta pārsteidzīgo lēmumu.

Ziņu lente
0