Gazmanovs pastāstīja, kā Latvijas ministrs viņa koncertā apvainojās dziesmas dēļ

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasПевец Олег Газманов
Певец Олег Газманов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oļegs Gazmanovs ir pārliecināts, ka, ja viņu ielaistu ar koncertiem Baltijā, viņš pulcētu pārpildītas zāles.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Krievijas dziedātājs Oļegs Gazmanovs pastāstīja, kurš un kāpēc iniciēja viņa vārda iekļaušanu Baltijas persona non grata sarakstā, kā arī par savu attieksmi pret Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautām, raksta avīze "Večerņaja Moskva".

Gazmanovs paziņoja, ka jau 11 gadus pirms Krimas atkalapvienošanās ar Krieviju viņš uzrakstīja dziesmu ar nosaukumu "Ražots PSRS", kur ir šādi vārdi:

Oļegs Gazmanovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Oļegs Gazmanovs nevar nokļūt pats savā dzīvoklī Jūrmalā

Ukraina un Krima,

Baltkrievija un Moldova –

Tā ir mana valsts!

Sahalīna un Kamčatka,

Urāla kalni –

Tā ir mana valsts!

Krasnodaras novads,

Sibīrija un Pievolga,

Kazahstāna un Kaukāzs,

Un Baltija arī…

Šīs kompozīcijas izpildīšana nekad nav izraisījusi nekādas problēmas, viss bija mierīgi līdz tam brīdim, kad izpildītāju palūdza to nodziedāt Konstitūcijas dienā Kremlī, un to izdzirdēja kāds no Latvijas varasiestāžu pārstāvjiem.

"Tobrīd tur atradās Latvijas aizsardzības vai kaut kā tur ministrs, manuprāt. Un viņš šausmīgi sašutis: "Kā tā?" Lūk par "un Baltija arī", "tā ir mana valsts" viņi pēkšņi sarosījās, nolemjot, ka dziesma ir ļoti agresīva un kaut kāds aicinājums kaut kur tur iet," paskaidroja Gazmanovs.

Taču izpildītājs atzīmēja, ka "tie, kas man aizlieguši iebraukt Latvijā un Lietuvā, viņi taču arī ir dzimuši Padomju Savienībā".

Актёр Иван Охлобыстин - Sputnik Latvija
Ukraina pieprasa Lielbritānijai neizsniegt vīzu Krievijas aktierim

Gazmanovs paziņoja, ka visi šie Baltijas bijušies komjauniešu funkcionāri atriebjas savai pagātnei, ignorējot visu, kas saistīts ar PSRS, un pretojoties Krievijai.

"Es nesaprotu – priekš kam? Lūk viņi iešāvuši sev kājā Jūrmalā. Tagad no Jūrmalas aizgājuši visi: JAK aizgāja, "Jaunais vilnis". Un līdz ar tiem, man liekas, ap 50 miljoniem eiro gadā, kas priekš Jūrmalas ir milzīga nauda," pateica Gazmanovs.

Taču dziedātājs ir pārliecināts, ka šo valstu tauta ir "noskaņota normāli" attiecībā pret viņu un pret citiem Krievijas izpildītājiem.

"Esmu pārliecināts, ka, ja es tagad aizbrauktu uz turieni ar viesizrādēm, pa pilno būtu, esmu pārliecināts! Bet šo visu dara valdība, kura ir uz NATO āķa," noslēgumā sacīja Gazmanovs.

Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija
Ohlobistins izsmēja Rinkēviču par aizliegumu iebraukt homofobijas iegansta dēļ

Atgādināsim, 2014. gadā, tieši pirms konkursa "Jaunais vilnis", kurš tolaik notika Jūrmalā, Latvijas ĀM Edgars Rinkēvičs paziņoja par personu iekļaušanu melnajā sarakstā, kurām aizliegts ieceļot Latvijā, trīs Krievijas izpildītājus – Oļegu Gazmanovu, Josifu Kobzonu un Valēriju. Vēlāk šis saraksts tika ievērojami paplašināts.

Vēlāk Oļegs Gazmanovs pastāstīja, ka sakarā ar aizliegumu ieceļot Latvijā, viņš pat nevar nokļūt pats savā dzīvoklī Jūrmalā. "Šodien šis dzīvoklis stāv tukšs," ar nožēlu pastāstīja Gazmanovs. "Mēs pat nevaram to pārdot, jo nevar ierasties Latvijā, vienošanos noslēgt arī nevar. Slēgts loks! Nezinu, ko lai dara šajā sakarā un pie kā lai vēršas," pastāstīja dziedātājs.

Ziņu lente
0