Oļegs Gazmanovs nevar nokļūt pats savā dzīvoklī Jūrmalā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasOļegs Gazmanovs. Foto no arhīva
Oļegs Gazmanovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oļega Gazmanova dzīvoklis Jūrmalā ir tukšs – Krievijas dziedātājam nav pat iespēju to pārdot, ņemot vērā Latvijas valdības lēmumu aizliegt māksliniekam iebraukt valsts teritorijā.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Dziedātāju un komponistu Oļegu Gazmanovu no Krievijas ļoti mulsina situācija, kāda izveidojusies jautājumā par viņa nekustamo īpašumu Jūrmalā, ziņo izdevums Vesti.ru, atsaucoties uz "Dņi.ru".

Agrāk Oļegs Gazmanovs, viens no Jūrmalas festivāla "Jaunais vilnis" tradicionālajiem dalībniekiem nopirka dzīvokli Rīgas jūrmalā. 2014. gada jūlijā Latvijas Ārlietu ministrija aizliedza Gazmanovam iebraukt valsts teritorijā politisku motīvu dēļ. Toreiz mākslinieks piezīmēja, ka šāds žests "Jaunā viļņa" atklāšanas priekšvakarā apdraud Krievijas un Latvijas kultūras un lietišķās attiecības.

"Patlaban dzīvoklis (Jūrmalā — red.) ir tukšs, — ar nožēlu pastāstīja Gazmanovs. — Mēs to nevaram pat pārdot, jo ierasties Latvijā nevar, pilnvaru sagatavot arī nevar. Apburtais loks! Nezinu, ko šajā sakarā darīt un pie kā vērsties."

Dziedātājs piebilda, ka nekustamā īpašuma iegādes laikā viņam apgalvots: problēmu ar vīzām nav.

Lietuvas Seims - Sputnik Latvija
Lietuvā deputāti piedāvā pastiprināt "Magņitska likumu"

Iepriekš viens no Latvijas melnā saraksta figurantiem, Krievijas Valsts domes deputāts, dziedātājs Josifs Kobzons paziņoja, ka Gazmanova gadījumā ir bezjēdzīgi meklēt taisnību.

"Nav jēgas skaidrot attiecības ar tumsoņām, jo Lietuva vai Latvija ir Eiropas Savienības un ASV Valsts departamenta marionetes. Ir bezjēdzīgi pazemoties viņu priekšā, pierādīt, ka viņiem nav taisnība," — teica Kobzons.

Latvija iekļāvusi "melnajā sarakstā" virkni Krievijas pilsoņu, kuru vidū ir aktieri un dziedātāji, reliģiskie un sabiedriskie darbinieki. Piemēram, starp persona non grata republikā ir mākslinieki Josifs Kobzons, Valērija, Dmitrijs Pevcovs, žurnālisti Olga un Anatolijs Kurlajevi. Saskaņā ar tā saucamo Magņitska sarakstu Latvija februārī aizliedza iebraukt valstī vēl 49 Krievijas pilsoņiem.    

Ziņu lente
0