Vilcienu Kijeva – Rīga pielāgos maznodrošinātajiem

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрибытие поезда на Центральный железнодорожный вокзал в Киеве.
Прибытие поезда на Центральный железнодорожный вокзал в Киеве. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ukrzaļinica" paziņoja, ka padarījusi braucienus uz Eiropu ukraiņiem pieejamākus, iekļaujot vilciena Kijeva – Rīga sastāvā divus vietkaršu vagonus.

RĪGA, 2. marts – Sputnik. Divi vietkaršu vagoni kursēs vilciena Kijeva – Rīga sastāvā, vietu cena tajās būs par apmēram par 35% zemāka, nekā kupejas vagonos, paziņoja Ukrainas valsts dzelzceļa kompānijas "Ukrzaļiznica" preses dienests.

Pirmajā reisā ar vietkaršu vagoniem sastāvā vilciens Nr. 31/32 Kijeva – Rīga izbrauks 2. martā. Kopā vilciena sastāvā būs pieci kupeju vagoni, divi vietkaršu un viens SV.

Vilciena Maskava-Kijeva pasažieri Kijevas Centrālajā stacijā - Sputnik Latvija
Pirmo vilcienu Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga Latvijas galvaspilsētā sagaidīja orķestris

Dzelzceļu transporta pasažieru pārvadājumu tarifi starptautiskajā satiksmē ar NVS un Baltijas valstīm tiek noteikti uz vienošanās pamata, saskaņā ar kuru katra valsts nosaka pasažieru pārvadājumu cenu tās teritorijā. Brauciena cena ir izbraukšanas summa katras valsts teritorijā un tā tiek aprēķināta Šveices frankos pēc kursa, kurš ir aktuāls brauciena dokumenta noformēšanas dienā.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka "Ukrzaļinica" šogad plāno vairākas reizes paaugstināt pasažieru pārvadājumu tarifus un tādējādi nopelnīt papildus ap 10 miljardiem grivnu (vairāk nekā 313 miljonu eiro). Starptautiskajos maršrutos tarifs palielināsies no 1. aprīļa par 13-21%, atkarībā no vilciena kategorijas un vagona tipa.

Maršruts Kijeva – Rīga caur Minsku un Viļņu tika atklāts 2018. gada septembra beigās sadarbībā starp Ukrainas, Latvijas, Baltkrievijas un Lietuvas dzelzceļu uzņēmumiem. Kopš šī gada 30. janvāra vilciens Kijeva – Rīga kursē biežāk: vienu reizi četrās dienās līdzšinējās vienas reizes nedēļā vietā.

Saskaņā ar Ukrainas dzelzceļu pārvadātāja datiem analīze liecina, ka visvairāk pasažieru ar šo vilcienu brauc uz Latviju (45%) un Lietuvu (38%), vismazāk – uz Baltkrieviju (17%).

Ziņu lente
0