Pirmo vilcienu Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga Latvijas galvaspilsētā sagaidīja orķestris

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasVilciena Maskava-Kijeva pasažieri Kijevas Centrālajā stacijā
Vilciena Maskava-Kijeva pasažieri Kijevas Centrālajā stacijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmais vilciens Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga ieradās Rīgas Centrālajā stacijā pūšamo instrumentu orķestra pavadījumā.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Pirmais vilciens Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga ieradās Latvijas galvaspilsētas Rīgas Centrālajā stacijā sestdien, 29. septembrī, vēsta Latvija Dzelzceļš.

Pie platformas vilcienu sagaidīja pūšamo instrumentu orķestris, bet klātesošie draudzīgi ķērās klāt pie telefoniem un sāka filmēt video gan muzikantus, gan vilciena ierašanos.Šodien sagaidījām pirmo vilcienu “Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga” pic.twitter.com/BVUvfzxiTe

​Atpakaļ uz Kijevu vilciens dosies jau šodien.

Jaunais maršruts atklāts sadarbībā starp Ukrainas, Baltkrievijas, Latvijas un Lietuvas dzelzceļu uzņēmumiem un līdz gada beigām saglabās pilotprojekta statusu. Latvijas teritorijā tā operators ir LDz Cargo. Vilcienā ir deviņi kupeju vagonu un viens paaugstināta komforta vagons.

Biļetes uz vilcienu pārdodas Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un Liepājas stacijas kasēs. Biļešu cena maršrutā Kijeva — Rīga sastāda 2 220 grivnu, jeb apmēram 68 eiro.

Centrālā dzelzceļa stacija Kijevā - Sputnik Latvija
Pirmajā vilcienā Kijeva-Rīga izpirkta puse biļešu

Kā jau iepriekš ziņoja Sputnik Latvija, biļešu pārdošana uz vilcienu, kurš ceļā no Kijevas uz Rīgu pietur vēl divu valstu — Baltkrievijas un Lietuvas — galvaspilsētās, sākās 30. augustā. Līdz 27. septembrim no 252 vietām septiņos kupeju vagonos tika pārdotas 132. Vienīgajā luksus klases vagonā no 18 vietām pārdotas 10 vietas.

Vilciens Kijeva-Rīga kursēs vienu reizi nedēļā. No Kijevas vilciens izbrauks pl. 14:07, taču iesēšanās noslēdzas 13:42. Pēc tam vagoni tiek slēgti, un sākas pasu un muitas kontrole. Minskā vilciens ieradīsies pl. 23:35 (laiks ceļā — 9 stundas 53 minūtes), Viļņā — pl. 4:25 (laiks ceļā — 14 stundas 43 minūtes), bet Rīgā pl. 9:06. Tātad reiss kopumā ilgst 19 stundas 24 minūtes.

Turklāt tika ziņots, ka vilciena maršrutu Kijeva — Rīga plānots pagarināt līdz Tallinai.    

Ziņu lente
0