Politika

Nenosēdēja divos krēslos: Petraviča "basto" Saeimas komisijas sēdes

© Photo Valsts kanceleja/ State ChancelleryРамона Петравича
Рамона Петравича - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ramona Petraviča joprojām apvieno ministra amatu ar Saeimas deputāta pilnvarām.

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pieprasa KPV LV frakcijas paskaidrojumus sakarā ar to, ka labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) izlaiž komisijas sēdes, vēsta Mixnews.lv.

Kā pastāstījusi komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (Nacionālā apvienība), Petraviča, kura ir komisijas locekle, jau trešo reizi pēc kārtas nav ieradusies uz tās sēdēm bez jebkādiem paskaidrojumiem.

Saskaņā ar Saeimas reglamentu, ja kāds no komisijas locekļiem bez svarīga iemesla izlaiž trīs sēdes pēc kārtas, komisijas priekšsēdētājs informē par to frakciju. Ja arī pēc tam bastošana turpinās, Saeimai ir tiesības aizstāt komisijas locekli ar citu deputātu.

Saeima - Sputnik Latvija
Deputāti arī maksā: Saeimas sēžu kavētājiem "nogrieztas" algas

Atzīmēsim, ka Mandātu komisijai, neskaitot pārējo, jāseko līdzi deputātu ētikas noteikumu ievērošanai.

Kursīte-Pakule pastāstīja, ka KPV LV varētu aizstāt Petraviču ar citu kandidātu, taču problēmas gala lēmums paliek frakcijas ziņā.

Petraviča ir vienīgā Kariņa valdības ministre, kura saglabājusi Saeimas deputāta mandātu. Pēc viņas sacītā, viņa plāno nolikt deputāta mandātu tad, kad KPV LV frakcijā tiks panākta stabilitāte.

"Kad viss būs kārībā un es jutīšu, ka droši varu pievērsties tikai ministres amata pienākumiem. Mums februārī priekšā ir arī partijas kongress. Tādēļ gribas, lai ir drošības sajūta, ar kuru es varu atstāt deputāta pienākumus," - uzsvēra Petraviča.

Taču uzreiz pēc valdības apstiprināšanas ministre devās neapmaksātā atvaļinājumā. Premjerministrs Krišjānis Kariņš paskaidroja, ka valdības veidošanas process bijis ļoti ilgs, un ministriem varēja būt uz šo laiku ieplānotas darīšanas.

Ziņu lente
0