Rīgas dome plāno Uzvaras parka rekonstrukciju

© Sputnik / Oksana DzadanПарк Победы
Парк Победы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži celiņi Uzvaras parkā Rīgā nav renovēti kopš 1966. gada.

RĪGA, 20. februāris – Sputnik. Rīgas domes Mājokļu un vides departaments plāno veltīt 3,81 miljonu eiro Uzvaras parka infrastruktūras atjaunošanai, vēsta Jauns.lv. Departamenta sagatavotajā vēstulē norādīts, ka Uzvaras parks ir otra lielākā Rīgas pilsētas apstādījumu un rekreācijas teritorija pēc Mežaparka – tā platība līdz ar piegulošajām teritorijām ir aptuveni 40 hektāri. Parks tiek izmantots ne tikai atpūtai, bet arī sportam, tas ir piemērots liela mēroga pasākumiem, jo tajā izveidoti 3-10 metrus plati celiņi.

Japānas ķiršu koks sakura - Sputnik Latvija
Rīgas Uzvaras parkā sākusi ziedēt sakura

Vienlaikus parka infrastruktūra ir novecojusi un neatbilst mūsdienu prasībām, vietām pat rada bīstamas situācijas parka apmeklētājiem un apgrūtina parka apsaimniekošanu. Asfalts ir sadrupis, tajā parādījušās bedres. Daži celiņi nav atjaunoti kopš 1966. gada.

Departaments plāno atjaunot ceļu segumu 34 000 kvadrātmetru platībā, uzbūvēt tiltiņu pār Mārupīti, izbūvēt pandusus, uzstādīt velosipēdu novietnes, soliņus un atkritumu urnas. Kopumā šo darbu veikšanai nepieciešami 3,81 miljons eiro, informēja Rīgas dome.

Ik gadus 9. maijā Uzvaras parka, pie pieminekļa Atbrīvotājiem pulcējas simtiem tūkstošu cilvēku. Portālā Manabalss.lv regulāri parādās petīcijas, kas prasa pieminekļa nojaukšanu vai parka pārbūvi atbilstoši tā pirmskara projektam.

Ziņu lente
0