Tiesa sākusi atbrīvot no aresta aizdomās turamos "Rīgas satiksme" lietā

© Sputnik / Sergey MelkonovМуниципальное предприятия "Rīgas satiksme"
Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa nolēmusi atbrīvot pret drošības naudu divus aizdomās turamos "Rīgas satiksme" lietā – Edgaru Teterovski un Igoru Volkinšteinu, trīs lietas figuranti joprojām ir arestēti.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. Tiesa atbrīvojusi pret drošības naudu otro aizdomās turamo lietā par korupciju iepirkumos pašvaldību uzņēmumā "Rīgas satiksme". Uzņēmējs Edgars Teterovskis, pēc Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmuma, tiks atbrīvots no aresta, kolīdz iemaksās Valsts kasē 70 tūkstošus eiro, vēsta rus.tvnet.lv.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Kur ir nauda? IeM uzskata, ka Ušakovs ir atbildīgs par skandālu Rīgas satiksmē

Iepriekš tiesa pret 100 tūkstošu eiro drošības naudu atbrīvoja citu šajā lietā aizdomās turamo - "Rīgas satiksme" Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītāju Igoru Volkinšteinu.

Kā vēstīja Sputnik Latvija, Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsāka kriminālprocesu saistībā ar "Rīgas satiksme" zemās grīdas tramvaju iepirkumu 2016. gadā, trolejbusu iegādi 2013. gadā un autobusu pasūtījumu 2013. gadā. Tiek izmeklēta amatpersonu kukuļņemšanas un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācija.

Telekanālā TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka par katru Rīgai piegādāto trolejbusu, autobusu un tramvaju tika izmaksāti kukuļi 5-7% apmērā no to vērtības. Kopumā triju iepirkumu summa pārsniedz 270 miljonus eiro, tātad kukuļi varēja sastādīt no 13,5 līdz 20 miljoniem eiro.

Низкопольный трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Rīgas satiksme pārtraukusi iepirkumus "kapu tramvaja" projektā

Šajā lietā arestēti bijušais "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, uzņēmējs Aleksandrs Krjačeks, RS Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītājs Igors Volkinšteins, uzņēmējs Māris Martinsons, čehu uzņēmuma Škoda Transportation amatpersona Vladislavs Kozaks un biznesmenis Edgars Teterovskis. Vēl vienam aizturētajam noteica ierobežojošo pasākumu, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Saskaņā ar mediju informāciju, tā ir uzņēmuma Tram Servis Riga valdes locekle Elīna Kokina. Krjačeks tika atbrīvots no aresta nedēļu pēc aizturēšanas.

Ziņu lente
0