Rīgā notiks pikets spiegošanā apsūdzētā Oļega Buraka atbalstam

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM veterāns Oļegs Buraks tiek apsūdzēts valsts noslēpuma nodošanā ārzemju valstij.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. Piektdien, 15. februārī, plkst. 13:00 pie Rīgas Ziemeļu priekšpilsētas tiesas ēkas notiks pikets Oļega Buraka atbalstam, viņu apsūdz spiegošanā Krievijas labā.

Oļegs Buraks iepriekš ieņēmis Latvijas IeM Informācijas centra šaujamieroču uzskaites nodaļas priekšnieka amatu. IeM viņš nostrādājis vairāk nekā 20 gadus, pazīstams kā viens no labākajiem ieroču ekspertiem Latvijā.

Oktobrī Latvijas Drošības policija aizturēja cienījama vecuma vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par spiegošanu Krievijas labā. Viņam ir izvirzīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 85. panta 2. daļas – "Par valsts noslēpuma nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību".

Eirodeputāts no Latvijas Miroslavs Mitrofanovs aicināja piedalīties Latvijas Krievu savienības rīkotajā piketā Buraka atbalstam.

"Vēršos pie tiem kolēģiem un draugiem, kuri piektdien, 15. februārī, plkst. 13:00 būs Rīgā un kuriem ir laiks piedalīties Oļega Buraka aizstāvības akcijā. Es pats nepaspēju, jo ap to laiku būšu vēl lidmašīnā starp Frankfurti un Rīgu.

Bet cilvēks ir jāatbalsta, tas ir godīgs policists, šobrīd pensionēts, ar ne pārāk labu veselību un jau kādu laiku atrodas cietumā, gaidot tiesu. Lieta pret viņu par spiegošana ir baltiem diegiem šūta un, visticamāk, tiesā tā sabruks. Taču jebkurā gadījumā godājamu policistu un vecāka gadagājuma cilvēku turēt apcietinājumā – tas vairs nelien nekādos rāmjos! Izskatās pēc spīdzināšanas un piespiešanas sevis nomelnošanai," - uzrakstīja viņš savā Facebook lapā.

Шпион с фотоаппаратом - Sputnik Latvija
Tiesa izskatīs apelāciju "spiega"-dzelzceļnieka lietā

Latvijā jau vairākkārt ierosinātas lietas par spiegošanu, taču līdz tiesas spriedumam lietas nonākušas tikai divas reizes.

2018. gada maijā pirmās instances tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz pusotru gadu dzelzceļniekam Aleksandram Krasnopjorovam. Viņš atzīts par vainīgu, jo esot nodevis Krievijai neizpaužamas ziņas. Aizstāvība centās panākt viņa attaisnošanu un pārsūdzēja spriedumu, jo nav nekādu pierādījumu tam, ka pārsūtītās ziņas adresētas Krievijas specdienestiem.

2018. gada augustā brīvības atņemšana uz trim gadiem nosacīti tika piespriesta zemniekam no Alūksnes Jurijam Spilvem. DP apgalvoja, ka viņš vācis ziņas par Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūru un nodevis tās Krievijas izlūkdienestam. Spilve atzinies, savu vainu nožēlojis un saņēmis nosacītu sodu.

Ziņu lente
0